Nový porfix

Ahojte, chcel by som pocut vas nazor na novinku na obvodove murivo od porfixu bez popolceka. Isli by ste do toho?
Odpovedať
@mimkonr Či s popolčekom, bez popolčeka, alebo Ytong je úplne jedno. Rozdiel vo vlastnostiach je zanedbateľný. Všetko je to autoklávovaný pórobetón a to udáva jeho vlastnosti. Na plnive ani tak nezáleží. Porfix býva menej presný = môže s ním byť viac roboty, ale je lacnejší ako Ytong. Ten je zase presnejší. Ber najlepšiu cenu. M.
Odpovedať
@mimkonr určite áno, keby som nezohnal lacnejšie tvárnice. Ono, novinka je to z donútenia, lebo došiel popolček :-) S tou presnosťou ako uvádza @pepa_nr by som nepreháňal a ani sa na ňu nejako nefixoval. S oboma postavíš to čo treba, ja osobne som v tom veľké výhody (Ytongu oproti Porfixu) nevidel a priplácať za to už vôbec nevidím ako zmysluplné.
Odpovedať
Profilova fotka
Stavaj z tehal.Je to lepsie podla mna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@pepa_nr koľko domov si postavila (vlastnými rukami) že tvrdíš že porfix je menej presný ako ytong alebo len JPP? :-D
Odpovedať
My tiez robyme s bielym porfixom a sme spokojny dobre sa reze a neni az tak krivy ako to tu pisu ale cenovo je lepsi ako ytong.Aten tiez neni az tak rovny lebo syn ma z toho dom.Akurat vravia ze je zdravsi ako ten porfix.Tak neviem co je na tom pravdy.Ked vravia ze ten popolcek skodi.ale co dnes neskodi.
Odpovedať
@mimkonr No, ono novinka ako novinka..., zrovna dnes som si ten biely porfix v stavebninách obzeral, ale je to to isté ako sivý, akurát to je biele. Myslel som, že možno aj zmenili trochu technológiu výroby, ale vyzerá to presne ako sivý. To čo sa tu píše o presnosti tvárnic bla, bla, bla..., to by ťa malo zaujímať až v poslednom rade :), ale fakt v poslednom. Ak budeš píliť ytong a porfix tak zistíš, že to nie sú až tak moc rovnaké materiály, ytong je na povrchu viac uzavretý ako porfix a má aj inú vnútornú štruktúru. Z porfixu som staval, za jeho najväčšiu chybu považujem nehomogénnosť tvárnic, v niektorých prípadoch úplne evidentnú voľným okom.
Odpovedať
Niekedy prekvapi presnost... super pocit, ked ked dve za sebou sadnu do seba ako uliate, neuveritelne, hlavne po tom, co 8 z nich do seba nesadnu za ziadnych okolnosti... co sa pilenia tyka, neviem, ytong som nepilil, proste hruba sila a vytrvalost je kluc k akemukolvek uspechu v pileni cohokolvek.. @filipmaria coskoro kamos zacne staviat, tak mu pojdem na stavbu, on robi z ytong, ja z porfix, bezproblemov porovnam prenost a dam vediet.. sam som zvedavy... ale ked vidim, ako mi to rezanie a prasenie tvarnice zasviniava pozemok v priamom prenose, az mi je zle a asi by som nabuduce isiel do drevostavby.. lebo toho prachu sa nezbavim uz nikdy..
Odpovedať
@slavoslav popolček nedošiel.... je to o tom, že do paliva z ktorého vzniká popolček je podľa novej normy nutné pridávať močovinu ako katalyzátor a tá spôsobuje, že popolček je pre fabriku nepoužiteľný (mastný) ..... najprv fakty a potom kecy....
Odpovedať
@likvidator666 cize v podstate dosiel pouzitelny popolcek... Ci?
Odpovedať
@dusantt a čo toho prachu z cementu a rezania betónu... ja na tvojom mieste oplotim pozemok a nikoho tam nepustím :-) a to nehovorim o rozliatom betone z cistenia pumpy :-) Ty si asi nevies predstaviť čo taká stavba obnáša, ale bude to pre teba bolestivý proces. Držím palce aby si to po psychickej stranke v zdraví prežil.
Odpovedať
Profilova fotka
V tepelnoizolačných vlastnostiach je rozdiel minimálny , zásadný rozdiel je v cene ... Porfix je výrazne lacnejší a preto som sa rozhodol postaviť z neho celú budovu o rozlohe 430 m2 , materiál ma vyjde o 6000 eur lacnejšie ako pri stavbe z Ytongu . Porfix biely 375 - 3,15 s DPH ...
Odpovedať
@beginner7 ..nie rovnaký ako sivý..je o hodne mäkší a viacej sa drví..šedý bol oproti nemu tvrdší..neni taky hladký ako sivý..je viacej porovitejší
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme do toho nešli, zvažovali sme všetky možnosti, nakoniec sme skončili pre tehle. Dnes som narazila na toto, možno pomôže, možno nie. http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
@filipmaria Pravdu povediac som postavil iba jeden. A ty? Asi tak veľký prd, inak by si to vedel... M.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?