Netestnost ytongu

Zdravim , ako utesnit netestnosti obvodoveho muriva? Kopu vačšich či menšich špár v spojoch ytongu.Ďakujem
Odpovedať
Otazka za 100 bodov. Skusime to s lepidlom? Popripade medovnikmi, ktore ostanu zo sviatkov. :-)
Odpovedať
ak medovniky zostali hoď sem do mňa sa sprace........
Odpovedať
Profilova fotka
Velke sme vypenili a potom zatreli lepidlom. Mensie sme vyplnali len lepidlom. Ked mas cas, mozes si vysparovat cely dom ako niektori tu (vratane mna) ;-) O zmysluplnosti musis presvedcit sam seba, nestoji to vela penazi, len casu a sem-tam aj nechapave pohlady susedov :-D Aaale co by sme pre svoj domcek neurobili...
Odpovedať
tak rebeca
Odpovedať
Ano ,to viem v dome ma byť rekuperacia tak ma zaujima či take zatieranie je dostacujuce. Z vnutra bude vsetko presietkovane tak tam to asi straca vyznam zatierať . Zvonku bude izolacia,vata tak asi zatriet? Len by ma zaujimalo či taketo riešenie je dostatočne vzduchotesne?
Odpovedať
@alanec riesis nesmrtelnost chrusta. Medzery zapenia pri zateplovani pur penou. Fucat tadial nebude.
Odpovedať
@peto99 to viem len murari sa stym moc nehrali a je tam spusta dier od 1mm do 3-5mm. Tie väčšie jasne zapenit ale čo tie male?
Odpovedať
@peto99 fucat sice nie ale pocut ano ;) cize az taka nesmrtelnost chrusta to nebude
Odpovedať
@roman_13 bude pocut cez nobasil? To je novinka. Viac zvuku prepustia okna. @alanec zvnutra to zavru omietky, zvonka mozu skary zatriet lepidlom pod nobasil. Na tom bude dvakrat kleber, sietka, a 2 mm silikonovej fasady. Este mas obavy? Rekuperacia funguje aj bez vzduchotesnosti, mne fuci cez komin a vchodove dvere.
Odpovedať
Funguje to ano aj klima bude fungovať z otvorenym oknom . Ide o to ako.
Odpovedať
Profilova fotka
klebrom prejdi vsetky vonkajsie spoje ak to chces mat tesne. Pozri si napr album @viperko alebo moj. Pur pena NIEJE tesana a nezlepsis nou tesnost stavby!
Odpovedať
@abobo presietkovanie vnutornych stien asi nestači že?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@alanec to zalezi, co je pre teba dostatocne tesne. Ak chces, aby vzduchotechnika mala zmysluplnu ucinnost drzal by som sa vymeny netesnostami pri n50 menej ako 0,6. Daj si rozhodne spravit test vzduchotesnosti Palino @asex ti pomoze vychytat netesnosti.
Odpovedať
@alanec ked si pozries prispevky @rebecca363 najdes tam presne tuto otazku aj s fotkou u nej, Palo Hostak (asex) sa k tomu vyjadroval a odporucal zvukovoizolacnu penu. Neviem to sem nalinkovat. @peto99 a ty odkial vies kolko toho nobasilu tam bude ked si si taky isty?
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec tazko odpovedat, neviem z coho si staval, ako mas poprepajane dilatacie konstrukcii a pod. Urob aj z vonka pred zateplenim bude ta to stat tri vrecka lepidla a 1-3 dni prace podla velkosti domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec tak tak ak chces maximalizovat ucinnost rekuperacie potrebujes eliminovat netesnosti domu. lebo len ten vzuch ktory odovzda teplo vo vymenniku rekuperacnej jednotky je prinosom to co vyfuci netesnostami len znizuje ucinnost vetrania a uchovania tepla vnutri domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_13 on si je taky isty pri vsetkom a nepotrebuje nic vediet ani nic poznat. 8-)
Odpovedať
Mna by zaujimal projekt rekuperacie, ked uz tak starostlivo utesnujete ytong. Aby nakoniec nebola Sentinel kinetic a 7 cm hadice. Hlavne ze bude blower door test.
Odpovedať
@abobo ano asex bude robiť rekuperaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec tak sa ale zdaleka vyhni sentinelu Kinetic a zvol tu drahsiu masinu co ma. Ja ked som uz mal objednane Palo poverdal ze ma v ponuke aj normalnu masinu len ludia setria kde nemaju. Aj tu plati za malo penazi dostanes presne tolko muziky... :-)
Odpovedať
@abobo ja idem davať Komfovent RECU 300VE
Odpovedať
@abobo Nie som onnanista nad detailami ktore povazdujem za chore resp. ale toto je uz na mna moc. Akoze spara v ytongu znizuje ucinnost rekuperacie? To akoze ked dam z vnutra omietku z vonku polysytren, vatu alebo uz hocico a na to omietku tak to akoze bude cez sparu medzi tehlami fucat?? To akoze co s tym ma vzdychotechnika?? ze spravi v dome taky pretlak? vsak reku je o tom ze vzdych prave ma kade ist von a dnu. Preco by sa tlacil cez sparu kde ma 1000x vacsi odpor ako vo vymeniku. Fakt uz sa to myslim prehana, ludia chodte si radsej zasukat a zite a nerieste blbosti do absurdnych vysin.
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec to je tusim to ta, co po funuse ponukol aj mne. ;-) Ale v reale som ju nevidel v prevadzke.
Odpovedať
@abobo no ved prave ani ja ale mne ju ponukol prvu,ja som chcel drahsiu no presvečil ma že tato je ok. Ale skor ako ju budem robiť sa chcem ist na nu niekde pozrieť kdo ju ma.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell dal si si robit na tvojom dome test vzduchotesnosti? Ak si dopadol pod 0,6 drzim zobak a postavil si kvalitne. Ak nie tak drz zobak ty a uc sa ako sa ma stavat poriadne. Ja som normu pre pasivny dom podliezol 9x a myslim ze sukam primerane chuti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec to je rozumne.
Odpovedať
@abobo a ty maš už rek. v prevadzke?
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec ano
Odpovedať
@abobo a ako si spokojný , učinosť hluk?
Odpovedať
@alanec @abobo na zabezpecenie vzduchotesnosti postacuje spravit vzduchotesnu rovinu z vnutra. Inac pokial strop nebude betonovy, ale parozabrana vraj sa pod n50=0,2 ani neda dostat. Vonkajsie zaklebrovanie skar vsak je dobrym dodatocnym opatrenim. Poisti to napr elektroinstalacne krabice atd. pokial na to mas cas a chut kludne to sprav nie je to zbytocne. Ja som to nerobil. "Velke" diery som vypenil. Preco sa az tak vyhybat rekuperacke Sentinel? Ucel uplne v pohode splni. Ma nejake muchy s ktorymi sa vsak da v pohode zit. Samozrejme ze su aj lepsie jednotky na tru no tie stoja min. o 700 eur viac. Rekup. jednodku vnimam ako zariadenie, ktore po dosluzeni sa da velmi jednoducho vymenit podobne ako chladnicka, pracka, umyvacka atd. tie jednotky pojdu casom cenovo len dole. Podobne ako ine spotrebice. Nevidim dovod investovat kopec penazi na zaciatok pokial to nie je vyslovene nutne. Ja idem do Sentinelu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?