Nenosné priečky verzus strop

Ahojte, v jednej alebo dvoch temach som narazil na otazku, ktorej odpoved presne nepoznam. A kedze to potrebujem mat blbovzdorne zodpovedane, tak sa radsej pytam. Momentalne nam dokoncuju strechu. Mame sedlovy krov a drevene stropne tramy, na ktore ma byt prichytena izolacia (15 pod, 15 medzi, 15 nad), pod to parozabrana a konstrukcia na SDK. Chceli sme pokracovat internymi prieckami, no docital som sa, ze najprv ma byt hotovy strop, az potom sa maju robit priecky. Strop vsak neplanujeme teraz dokoncit, chceme, aby stavba cez zimu stala. No vnutorne priecky sme chceli robit, aby sme sa s tym nezabavali potom na jar, ked uz budu na programe ine dolezite prace. Takze moje otazky: 1. Preco sa nemaju robit nenosne priecky pred dokoncenim stropu a co by som sposobil, ak by som to urobil opacne? 2. Ak je to problem, tak ci vymurovat nenosne priecky povedzme do vysky 2m a zvysok dotiahnut, ked budu hotove stropy? Budem vdacny za rady. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
pre strop: menej pracné pre montáž., parozábrana je súvislá. Proti: zvýšený prenos zvuku, priečky sú neukotvené,praskliny pri strope, zložitejšie sa robí elektro.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze len tepelne mosty....ale v interiery to zas az taka "vada" nebude
Odpovedať
@y2k @jan45 Tepelne mosty ma v interieri az tak netrapia, lebo nad tym bude 45cm vaty. Rozmyslam, ze ak spravim najprv priecky, tak stale budem mat tu moznost spravit suvislo parozabranu, lebo priecky budu vytiahnute iba do vysky venca, cize mi tam ostane 25cm medzera aj tak... dakujem obom za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?