Nenosne preklady porfix

Mam 3 otazky ohladom porfix prekladov: 1. Kde ich zohnat? Lebo v ziadnych stavebninach co som sa v Nitre pytal ich nemaju..hladam 1.2m x 0.125m.. resp.co pouzivate ako nahradu? Nejake drevo? 2. Aky priestor nechat medzi prekladom a zarubnou 3. Ked mi preklad nevychadza na doporucenu vzdialenost, vyseka sa priecovka tak aby sa dal vlozit ten preklad? Teda ci vypilim 15cm z kraja..
Odpovedať
1. Zemianske Kostoľany sú relatívne blízko a tam ich mať určite budú... :-) 2. Poradia iní... 3. Áno, vypíliť 15 cm ( a viac, ak treba) z každej strany...
Odpovedať
Chod sa troska poprechádzať po dvore stavebnín a uvidíš, čo sa používa ako náhrada. Originály totiž dávajú pri "kamionovom odbere" tvárnic. Náhrady sú napr. typu naliaty betón v keramickej forme vystužený samozrejme roxormi. Alebo si vieš nenosný preklad spraviť sam z tvarnic, lepidla a roxorov. Info k bodu dva si nájdi na nete predsa, neklad trápne otázky na elementárne problémy. Veľkosť otvoru k oblozkovej zárubni je pekne heslo do Google... Zase sa niekto púšťa do niečoho, o čom nemáš ani šajnu. Ach jo.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa a väčšinou sa na priečky aj používa keramický preklad.Ten určite zoženiete v každých stavebninách.Špára medzi prekladom a zárubňou závisí aj od druhu montovanej zárubne. Väčšinou od 1 d 2,5 cm.
Odpovedať
Vyrábal som pred mesiacom,aj som nafotil ale teraz dám stručný popis. Robil som to ako preklad nad dvere. Bežné tvárnice priečkovky 10x50x25 spravil som do nich po dĺžke drážku cca 10cm hlbokú a 7cm širokú. Potom som zlepil dve k sebe /preklad 1m/ na rovnej doske,do drážky som dal kléber asi 1cm potom roxory 15mm /čo som našiel/ dva prúty ku krajom drážky a doplnil lepidlom po okraj. Pre istotu pri manipulácii som dal z bokov lepidlo zo sieťkou. Na druhý deň bol preklad suchý a zamurovaný,dokonca sú na ňom ešte ešte dva rady tvárnic.Samozrejme tou stranou s lepidlom a roxormi smerom k podlahe. Drží,nepraskol. Cena cca 5 eur /dve tvárnice,lepidlo,sieťka, roxor z rajčín :-) Preklad by mal byť vo výške 201cm nad úrovňou podlahy. Pre mudrcov-proste som ho potreboval a stavebniny boli zavreté! Inak to bol druhý,čo som takto stvoril... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?