Nenosna priecka-roztaznost

Ahojte, byvame uz druhu zimu a toto sa spravilo na nenostnych prieckach. Foto1-na chodbe sme mali MDF sokle lepene mamutom na ytong a takto to roztiahlo. Foto2-ytong, prasknuta priecka od UD smerom nadol. Bolo vidno ako pracuje pri zmene teploty. Su to odlisne priecky. Ked som bol pozriet dreveny tramovy strop zhora, tak prasklinu nebolo vidno. Co s tym?
Odpovedať
Profilova fotka
@rado1704 Keďže sú to nenosné priečky tak by nemali oddeľovať interiér a exteriér, tak si neviem predstaviť o akých zmenách vrámci interiéru píšeš.
Odpovedať
Profilova fotka
sú to objemové zmeny ovplyvnené teplotou a vlhkosťou, to sa dá riešiť len dilatáciami.
Odpovedať
tipujem, ze nenosne priecky ste nenapojili na nosne mury pruzne... o akej zmene teploty vlastne pises? V iterieri obycajne velke zmeny teploty nenastavaju.
Odpovedať
@rado1704 podlahovku máte?
Odpovedať
Objemové zmeny a podlahovku mame.
Odpovedať
Profilova fotka
@rado1704 lepsie by bolo dat foto zo stavby, detaily okolo tej priecky, zaklad, dlzku vysku priecky, vezbu,, co s takej foto chces vediet? nieco sa odflaklo
Odpovedať
@rado1704 Z coho máte urobené omietky? Sadrové alebo vapenno-cementové omietky? Máte priečky iba na sieťku s lepidlom a tenkovrstvu omietku?
Odpovedať
Sadrové bez sieťky, sietku dávali iba na rohy a prechody.
Odpovedať
@rado1704 hmmm. Ta druha fotka vyzera, ako keby tam nebola dodrzana vazba tvarnic. Preco sa nesietkovalo celoplosne? Porobeton sa odporuca...
Odpovedať
Mali sme strojové sadrové a asi vedeli čo robia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?