NAKUP YTONG - ktory je spravny model / typ ?

Profilova fotka
Zdravim , vieme ze sa to tu uz mozno riesilo ale nanasiel som presne co som hladal , tak sa radsej opytam - potrebujem samozrejme nakupit YTONG na obvodove mury domu (bungalov) ktore potom planujeme zateplit polystyrenom 10-15 . Kedze v kazdych stavebninach mi tvrdia nieco ine tak som strateny . Ktory je najvyhodnejsi typ od YTONG / hrubka 30 ????? myslim najvyhodnejsi cize nie najlacnejsi ani najdrahsi ale taky co sa fakt oplati za rozumnu cenu .
Odpovedať
Profilova fotka
@extraoblek no najvhodnejsi je prave ten najlacnejsi, ktory splnuje staticke poziadavky :), je zbytocne platit, za tepelnotechnicke vlastnosti, ked zateplujes, tie dobehnes zateplenim daleko lacnejsie.
Odpovedať
ked zateplujes tak ytong standard.
Odpovedať
@majkoj presne tak, nema vyznam riesit nove marketingove tahy...ja som kupoval jednu 30tku za nejakych 3,8eura...to je pointa, aby si si zadovazil co najlacnejsiu a neboli vo velkom pocte dolamane...co pri ytongu az tak nejde....oslov viac stavebnin nech ti daju ponuky a zjednavaj ceny... vacsina kupuje tento, aj ja som ho daval na obvodove: http://www.onlinestavebniny.sk/staveb... isto by som tam zahrnul dek stavebniny, royaldom...kde prave tern royaldom ma asi najvyhodnejsie ceny dovozu...ak mas cas sa s tym zapodievat tak viaceri brali priamo z vyroby ked si vybavis odvoz...a tak ta to vyjde asi najlacnejsie...
Odpovedať
@extraoblek z akého hľadiska by mal byť najvýhodnejší? Zo statického, tepelnoizolačného, ekonomického, zvukoizolačného, alebo hľadiska prácnosti? Skoro v každej kategórii ti vyjde iná tvárnica.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ved prave to je ten problem ze ked si to cele pozriem tak som z toho domotany , moj otec ma stavebnu firmu , sice nestavaju komplet nove domy , skor rekonstrukcie ale ked som mu ukazal vsetky tie rozdiely / vlastnosti tak len cumel :D hehe hladam proste nieco co sa cenovo oplati a bude tepelne / zvukovo a po kazdej stranke postacujuce ked to zateplim tym polystyrenom 10-15
Odpovedať
@extraoblek podľa mňa je najvhodnejší na stavbu domu Ytong Silka v hrúbke 200 až 250 mm, podľa statického výpočtu a k tomu 250-300 mm tepelnej izolácie na obvodové múry
Odpovedať
@extraoblek Drz sa projektu a nemusis riesit ktory ytong. A 10 polystyren uz malokto dava.
Odpovedať
@extraoblek Tak ak ideš po cene tak 25-30cm porfix alebo ešte lepšie Solbet a na to 20-25cm EPS. Táto kombinácia by mala byť najvýhodnejšia v prieniku najlepšie izolujúca lacná staticky vyhovujúca konštrukcia. @originalx nad tým tvrdením by som polemizoval, lebo projektanti zvyčajne neriešia ekonomickú stránku veci (pokiaľ k tomu neboli osobitne vyzvaní). Niektorí nemajú šajnu čo koľko stojí a akú to má prácnosť.
Odpovedať
@slavoslav zaujimave tie Solbet, o 1euro su lacnejsie ako ytong...mas s nimi dobre skusenosti?
Odpovedať
@radoslavc tak netreba uz, nasiel som diskusiu: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
@slavoslav Projektanti neriesia financie investora, to mi je jasne, ale co usetri ak da 25-30 porfix? Podla mna smiesne haliere na celej stavbe. Ja som daval ytong, iny material som neriesil a ani cena ma nezaujimala vtedy.
Odpovedať
@originalx čo ja viem, jedny interierove dvere zadara? no zahoď to keď nemusíš. A sú aj lacnejšie materiály ako porfix a kvalitatívne s nimi nie je žiaden problém. A pri nich budeš mať zadara všetky dvere, ale máš pravdu kto by to riešil, @radoslavc áno, kedysi som z nich postavil jeden dom, stojí dodnes.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav ano su aj lacnejsie materialy, aj kvalitne aj nekvalitne. Aj kvalitne mozu byt nekvalitne, napr. u mna tvarnice na komine schiedel 1cm z uhla, no stavaj potom z takymi, ked to nijak nepasuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?