Murovanie z Baumit Planofix a nemrznúca zmes Den Braven

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem v tomto období murovať z Planofixu a do nej pridaná nemrznúca zmes Den braven. Píšu, že s týmto prípravkom v cementových materiáloch sa dá murovať do -10 stupňov. Jedná sa mi o vymurovanie priečok z brúsených tehál šírky 17cm Heluz. ( aj keď sú to síce nosné tehly, lebo na nich bude uchytený kotol so zásobníkom). A to ich originál Heluz lepidlo za 15€ je trošku predražené.... Máte niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tenkovrstvove systemy s nemrznucou prisadou nemozu fungovat...
Odpovedať
Profilova fotka
@forty píšete o murovaní v mraze a potom o murovaní priečok.Vo vnútri sa dá dočsne zdvihnúť teplota, súčasné malty sú na chemickej báze, po vyschnutí resp. stvrdnutí už nezmrznú.
Odpovedať
@jan45 Hovorim o murovani priecok v mraze :-) nemam okna,takze mrzne aj vo vnutri...
Odpovedať
Profilova fotka
@forty tým získate málo, najskôr okná.
Odpovedať
@jan45 co myslite ze ziskam malo? Coho ziskam malo? Ja len by som rad vedel, ci sa da mixovat planofix s nemrznucou zmesou. Nic viac,nic menej... :-)
Odpovedať
@forty - jednoznačne ide na 25kg tejto zmesi 7,5l vody, čo je dosť a okrem toho výrobca udáva: Počas spracovania a zretia materiálu sa odporúča chrániť konštrukciu zodpovedajúcim spôsobom pred pôsobením poveternostných vplyvov. Teplota vzduchu, materiálu a podkladu nesmie počas spracovania a zretia materiálu klesnúť pod +5°C. |-| Nepridávať žiadne ďalšie prísady |-| posledná veta hovorí, že žiadne prísady sa nesmú pridávať do tejto zmesi, takže ani nemrznúca zmes by tam nemala ísť. všetko je ale na tebe, pokojne ak môžeš počkaj ešte chvíľu, oteplí sa už od zajtra (31.01.2014) ... a keď budeš mať aspoň +5´C môžeš makať :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@forty vyčerpávajúcu odpoveď dal achelan, myslel som tým čas na prácu.
Odpovedať
@achelan to iste pisu aj murovaciu maltu od baumitu.tam som to pridaval a ziaden problem.az na internete som sa docital ze nepridavat ziadne prisady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?