Murovanie - kombinácia materiálov

Ahojte, chcem vymurovať atiku a rád by si overil, či to bude OK. Atika má projektovanú výšku 75 cm a má byť z DT, ale.. Môj problém je, že by som rád využil vpc tvárnice, ktoré mi ostali a vychádzajú na cca 1,5 radu. Tieto tvárnice majú 25 cm na výšku, DTčka 23 cm. Aký je najlepší postup? Chcem najprv položiť vpc tvárnice (stačí na lepidlo?), cez ne normálne vytiahnem z venca výstuž (majú diery). Ako potom najlepšie spraviť ten 2. rad, kde budú 25 a 23 cm tvárnice? Asi to bude najlepšie dať striedavo, len čo potom s tými 2 cm medzerami? Bude to stačiť vypeniť penou, alebo bude treba šalovať? Ďalšia vec je výstuž: budem ju tam vôbec vedieť dať? Napadlo ma otočiť tie DT v tom 3.rade (ak nebudú mať výrez na výstuž). Bude to takto OK, alebo je lepší ináč? vďaka
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@jnvrg- je to murivo bez zaťaženia, význam tam má poter (veniec) navrchu , tam sa môžu vložiť 8 mm prúty ležato , ostatná výztuýž je zbytočná. Ale o tom by mal hovoriť projekt ,či to bude 75 alebo73 je úplne jedno .
Odpovedať
to viem. Len u nás v stavebninách majú len 23 cm. Ak mi bude odobrené, že mi to stačí potom vypeniť, tak by som ostal pri nich (má to pre mňa výhody brať odtiaľ). Ak je to vyslovene komplikácia, tak vezmem 25. Ide mi aj tak najmä o to, či dať najprv vpc a na ne potom dt, alebo to je lepšie naopak.
Odpovedať
@jnvrg stlpova tvarnica moze mat 23 ale s DT 25 som sa nestretol. 25 je bezne. A hlavne jan45 pa pravdu o tom ci to bude 73 alebo 75
Odpovedať
@jan45 práveže projekt hovorí iba o nosnej oceľovobetónovej konštrukcii -dt tvárniciach. Tak som bol v tom, že je to nejako samovysvetľujúce a len ja to poriadne nechápem. Nemám tam ani ten poter na vrchu, ale len spádové hranoly, kvôli oplechovaniu. To som myslel, že vyriešim došalovaním zvyšných 4-6 cm, ktoré by som dal do spádu, aby to bolo tých 75 cm. Ale asi bude najlepšie priamo s projektantom. Špekulujem najmä kvôli tomu, aby som sa nejako rozumne zbavil pre mňa už nepotrebných tvárnic (nikto to zatiaľ nechce) - preto to tak problematizujem. Ak by som ich nemal, tak to robím celé z dt a nekombinujem (čo asi aj tak napokon spravím)
Odpovedať
Profilova fotka
@jnvrg píšete o atike ale tam rozhoduje skladba strechy, koľko je z toho voľné, koľko je súčasťou inej konštrukcie, ale môže to byť z hocičihi, omietka zakryje. Atiky sa murovali na bet. dosku strechy bez výztuže.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?