Murovanie celého spodného radu

Ahojte, staviame z Heluz family 30 a podlaha nám začína od 27cm. Výška tehly je 25cm. Teda aj keď založíme 1. Rad po celom obvode, tak budeme mať ešte rezervu 2cm na dvere. Je dobré založiť prvý rad všade, teda nevynechať miesto na dvere, HS portály, alebo je lepšie aj tak vynechať miesto na otvory a potom ich vyplniť vo výške 27cm? Ďakujem pekne
Odpovedať
@peto125 svagor vynechaval. Ja som daval na tehlu. Nvm. Prvy rad som daval tehlu s vatou plus pojde podlahovy polys. Teda nvm ozaj co je lepsie. Akurat som musel niekde osekavat tu tehlu aby vysiel poter, resp. trubky podlahovky aby isli az k oknu. Teda 1/3 tehly som pracne vysekal.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 ahoj. onoho času som riešil túto otázku aj ja. ja mám výšku podlahy 30cm, tehla bola 25cm. projektant navrhol dvere tak, že budú mať tú spodnú lištu takú predĺženú (presný výraz mi teraz nenapadne). keď som však zistil u oknárov, koľko tá sranda stojí, dal som ten spodný rad vymurovať a bolo. tých pár tehál naviac bolo, ako platiť niekoľko stoviek za tie predĺženia. ak už máš majstrov, čo ti budú robiť dom, spýtaj sa aj ich. prípadne nech ti poradí projektant, čo ti dom navrhoval.
Odpovedať
@peto125 daj si nacenit okna a porozpravaj sa s nadejnymi oknarmi, nech ti poradia moznosti vratane vysok a rozhodnes sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?