Murovali by ste teraz priečky?

Profilova fotka
Ahojte stavebníci. Chcem sa spýtať, či by ste murovali aj teraz pri takýchto teplotách priečky. Hlásia oteplenie na 6-8 stupňov. Viacerí mi povedali, že by to šlo , ale niektorí vyslovili obavy. Že aby som to na jar nerozoberal a nelepil znova ( to by som fakt nechcel). Musím povedať, že máme len zakrytú hrubú stavbu bez okien priečky prvý rad založené (viac sme nestihli) takže teplota tá istá ako vonku . Dík za názory.
Odpovedať
@mirooslav tak toto zaujima aj mna, ale na rozdiel od teba mam natavene len pasy hydroizolacie. Bojim sa, ze ak vecer primrzne, aby to neurobilo daku paseku. Okna tiez nemam, mam ich len zafoliovane. Neviem ci mraz neublizi malte resp. lepidlu, ktorym sa lepia brusene tehly. Vsade pisu min. 5 stupnov.
Odpovedať
@sprite001 @mirooslav caute, v sobotu a v nedeľu 11-12.1. sme v plnom nasadení murovali resp lepili priečky. Mali sme ytongovu hrubú stavbu úplne bez priecok a bez okien, vo štvrtok som penetroval, v piatok lepil hydro. Robili sme tak, ze sme zalozili prvý rád a vytiahli 3 rady a išli na poschodie. Po hodine sme to skúšali a bolo to zatvrdnute. Na druhy deň sme spravili vsetko az po preklady. Nedalo mi to sedieť doma ked bolo takto pekne a teplo. Cez deň bolo az 9 stupnov na slniecku. Mne volal rodinný známy a hovoril mi, ze oni muruju stale. U nás na ulici prave muruju ďalšie dva domy. Oba su ale tehla.
Odpovedať
mirooslav, na murovanie ti 6-8 stupnov uplne staci. Ak by malo v noci mrznut, pouzi nemrznucu prisadu do malty, lepidlo napr -7 od webera, (kto vie z coho stavas...), takze urychlovace tuhnutia. Ja som od 7.1 do 17.1 stihol komlpet vnutorne omietky aj vonkajsie zateplenie. Vsetko OK.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme veru murovali celý január.... teda murár.... a v pohode....
Odpovedať
vcera som muroval obvodove steny je to idealne pocasie ako sa hovori nehori lepidlo ako pri visokich teplotach
Odpovedať
Aj ja o tom uvažujem... Začať s obvodovými tehlami na tenkovrstvú maltu.. (Západné Slovensko..) mohol by odborník poradit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav ja by som šla nato, hlási + niekoľko dní po sebe, takže bez obáv
Odpovedať
Volal som prave s dozorom... a povedal ze urcite uz mozeme...
Odpovedať
@mirooslav Ak počasie vydrží tak tiež plánujem na budúci týždeň murovať priečky. Dozor tiež potvrdil, že môžeme, len treba skontrolovať, či na večer nehlásia mrazy.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my ideme na to zajtra ráno , dúfam že to bude OK. Všetkým dík za zapojenie do diskusie . Stavbe zdar a priečkam aktuálne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme murovali priecky od sviatkov do minulej soboty a to mame na chalupe jedny peterky, a igelitove okna :) vnutri byvalo okolo 5 stupnov v noci aj minus,ked mrzlo, tatko je murar, takze ma prehlad, ako lepidlo sme pouzivalo najskôr ytongacke, a potom OK z baumaxu za 3,5 eura teraz je za 2,8 eura, mrazuvzdorne dokonca, no nekup to ;-) ale lepidlo sme zarabali hustejsie-menej vody ako v lete...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kelso007 smelo sa moze murovat... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Máme vymurované , super partia 3 ks makačov 9O m2 priečok 10 hod práce .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?