Môžme zmeniť murovací materiál oproti projektu?

ahojte,chcem sa poradit,co prinasa so sebou zmena murovacieho materialu oproti hotovemu projektu,projekt je navrhnuty na porfix,chceme pouzit solbet,ide o to ze tie tvarnice maju rozne dlzky,porfix-500 mm,solbet-590,myslite ze je mozne stavat aj z materialov,ktore maju ine dlzky?... bude asi treba vela pilit...vela odpadu... :-( poradte co v tejto situacii....vdaka ;-)
Odpovedať
@zdenulienka Pevnostne je to podobný materiál, je to v poho.
Odpovedať
@blacksr ok,pevnost je ale ina zalezitost,mam na mysli,ze napr.na 8 metrov dlhu stranu ide 16 ks porfixu,no solbetu 13.6-co s tym 0.6 nad celu tvarnicu,treba odrezat?lebo platna je uz hotova...chceme stavat svojpomocne a tak hladam info,dik za odpoved ;-)
Odpovedať
@zdenulienka Odrezky sa využijú. O toto by som strach nemala. Veď pôdorys domu sa nenavrhuje kvôli tvárniciam. x-) Smelo do toho, ak sa Vám finančne viac oplatia pórobetónové tvárnice inej značky.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr nevieš čo v prípade môže byť pri kolaudácii, ak sme napr. zmenili krytinu z plechu za betón, Hips systém za Ytong,... ?
Odpovedať
@jankazb Neviem, čo môže byť. Predpokladám, že zmeny statického charakteru ste konzultovali s odborníkom (napr. dimenzovanie krovu a pod.) a priloží sa to ku žiadosti o zmeny. Toto má na starosti zodpovedný projektant, treba kontaktovať jeho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?