Môžem stavať z Porfixu, ak je v projekte tehla?

zdravim mam len otazku.... ak mam naprojektovanu tehlu a rozhodnem sa stavat z porfixu (s tym ze dodrzim naprojektovanu hrubku stien) vadi to??? resp mozem to takto zmenit???
Odpovedať
vadí
Odpovedať
Pokiaľ dodržíš hrúbku steny, tak je jedno z čoho staviaš.
Odpovedať
statik moze, ty jasne ze nemozes...
Odpovedať
ak mas vlastny projekt tak nechj ti tam napisu porfix, ak kupovany na 99% tam bude uvedena alternativa z coho sa mzoe stavat, pozri si to poriadne. Inak nikto neriesit z coho to po stavis, staticky tiez asi neni problem len aby si to mal aspon trocha na poriadku.
Odpovedať
Vyber si taky materiál ,ktorý vyhovuje tvojim požiadavkám a peňaženke.Len si pozri pevnosti v tlaku.
Odpovedať
Trosku malo informacii na taku otazku. Aka je hrubka stien? Je to poschodova stavba? Mas tam nosne priecky? atd... suhlasim s gashtaanom, bez porady so statikom, resp. aspon zaznacenim zemny do projektu by som sa osobne toho nechytal... ale ak chces vediet, ci to aspon technicky je mozne, tak treba viac info... je rozdiel napr. dlhym odpadovym potrubim zasekanym v stene podrezat porobeton a podrezat tehlu... ale na to su tu fundovanejsi, co to vysvetlia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba to prejst zo statikom ako uz bolo napisane. Problem na 90% nebude. Ostatnych 10% su rozne oslabene miesta muriva, kde moze byt problem. alebo nejaky uzky medziokenny pilier, vykuchane murivo otvormi po strop a podobne.. Porobeton ma oproti tehle cca 20 az 30% nizsiu unosnost vyslednej konkretnej steny. Ked sa opytate statika co pocital vas barak.. mal by vam vediet v sekunde odpovedat ci ano alebo nie.. alebo podmienecne ano..
Odpovedať
Je to jedno z hladiska stavby (pevnostne vyhovuje jedno aj druhe a to urcite, kedze take tvarnice maju 20-30x vyssiu pevnost v tlaku ako je potrebna z hladiska statiky).... Teda ak mas povedzme min 30cm hrubku. Z hladiska papierov ti to musi zmenit projektant projektu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?