Môžem primurovat obvodový stenu?

Zdravim.chcel by som sa poradiť či môžem na obvodovu stenu primurovat kocky z porfixu150.mam staré múry tiež volaky porobeton ale strašne úniky tepla nakoľko sa kedysi kocky lepili na maltu a každá malá iný rozmer tak cítiť ako cez net doslova ťahá.mury majú 30cm.zateplovat sa momentálne nechystám nakoľko NATO niesu momentálne prostriedky .kocky by som lepil aj na stenu.dakuje za rady.nechcem zatepľovať z vnútra.
Odpovedať
Nebude efektívnejších 15 cm polystyrénu ako pórobetónu...?
Odpovedať
Keď máš peniaze na 15cm pórobetónu, tak máš aj na polystyrén. Úžitok neporovnateľný. Teda neviem, čo sleduješ tými tvárnicami.
Odpovedať
@geso999 ....to tam radsej dajte igelit...,aby nefucalo...bez urazky...
Odpovedať
Nechcem aby my tam vznikali rôsne body.a chcem zdravšiu klímu v dome.
Odpovedať
@jan83 nechcem to zatepľovať z vnútra.pri zateplení z vnútra strata akumulacie a znizena priepustnosť vody von z domu .
Odpovedať
Profilova fotka
@geso999 sak zatepli zvonka ako kazdy
Odpovedať
Profilova fotka
Mam pocit ze mudrosti ti nakecali v krcme a ty im veris ale chrobak v hlave nepustii.. takze daj zateplenie zvonku ako primurovku vyde to lacnejsie lebo sietka kleber penetrak a fasada ta neminie aj tak
Odpovedať
@wolodymyr Nejedná sa mi o primurovanie celého domu,ale iba dvoch severných stien.tie vyjdú určite lacnejšie ako celý dom zatepliť.p.s do kŕčmi nechodím.
Odpovedať
@geso999 to mas ten porfix zadarmo, ked na to mas prostriedky a na polystyren nie? Ak nie, tak su to vyhodene peniaze a nezmyselna robota.
Odpovedať
@gashtaan áno mám ho skoro zadarmo.
Odpovedať
@geso999 Samozrejme ze je to mozne no treba sa na to pozriet komplexnejsie. Ak nacapes lepidlo v dvoch vrstvách priepustnost par nijak nezlepsis, neviem o akom mnozstve tvarnic sa bavime (ak je dom poschodovy,starsi) ale treba sa pozriet aj na to aku vahu pridas nalepenim tvarnic na steny aby to neporusilo statiku takze je mozne ze budes musiet robit dalsi zaklad ( co je pravdepodobne). Ak sa pozeras v prvom rade na financie tak by som si dobre prepocital m2 tvarnic,betonu,klebru a iného materialu VS polystyren. Odhadom mi pride ze polystyren by mal vyst lacnejsie a s lepsim efektom.
Odpovedať
@geso999 Tak zadarmo je ina matematika :-) Za tak dobru cenu posli aj ku mne kamion :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@17juraj17 bavíme sa o dvoch stenách.kazda má cca 2.5x4.je to prízemný dom.zo zalkadmy nebudem musieť robiť nič.
Odpovedať
Hlavné čo ma zaujíma je či my to nebude plesniet.
Odpovedať
@geso999 Pravdepodobne nebude. No nikto ti to nezaruci pretoze to zalezi od viacerých faktorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@geso999 je to dobrý postup, keby ste ešte dokázali vytvoriť medzeru mezdi primurovkou a stenou ako uzavreté dutiny (lišty, dosky) bolo by to účinnejšie.
Odpovedať
@jan45 aké dutiny .?môžete byť konkrétnejší .ďakujem.
Odpovedať
https://www.asb.sk/stavebnictvo/konst... Asi nieco take. To je moja vysnena skladba steny. V anglicku sa takto vraj niekedy stavalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus to je trochu iný systém, izolačnú funkciu má min. vlna. Keď ju vynechá, treba dutiny uzavrieť, izoluje len vzduch. @geso999 na stene pribiť lišty narezané z dosák do štvorcov a zamurovať, medzera vznikne medzi stenami v hrúbke dosky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?