Môžem dať na priečky Ytong a na obvodové múry Heluz Family 38 2in1?

Rozmýšlam nad stavbou domu z Heluz Family 38 2in1, ale neviem či sa môže skombinovať s priečkami Ytong alebo Porfix.
Odpovedať
mozes skombinovat ,ale ,aby ti nepopraskali spoje dvoch rozdielnych materialov ,tak ich musis presietkovat.
Odpovedať
Prosim ta, zabudni velmi rychlo na tu tehlu! 3€x16=48€ za m2 muriva. Ja som dal za tehlu 29cm 16€/m2 a EPS 20cm stoji 10€/m2, vysledne R je lepsie ako tvoje - 7,5. Ludia, neviete pocitat?!?!?!
Odpovedať
Súhlasim s matoradom, o chvilu sa bude murovať aj 50cm murivo len nech sa predáva čo najviac m3.....
Odpovedať
Profilova fotka
To mate odkial ceny??? Kuknem cennik YTONG: obvodove murivo - 41,94€/m2 (za tuto cenu to nikto nekupuje, stavebniny daju 35% a vacsiu zlavu), takze vysledna cena je 27,30€/m2. Treba do toho zaratat aj dalsie tazsie vycislitelne vyhody: YTONG sa lahsie a presnejsie odreze (mozu byt tak mensie tepelne mosty), lahsia manipulacia, ak sa stavia svojpomocne (moj nazor) pracuje sa s tym lepsie ako s tehlou, vacsinou su presnejsie ako tehly, lepsie sa robia drazky (elektrika, voda, kanalizacia,...). Staval som z YTONGu a keby som sa este raz rozhodoval, znovu by som isiel jednoznacne do toho. Tepelnoizolacne vlastnosti tehly a porobetony su viac-menej rovnake (porobeton je nat trochu lepsie), najvacsiu cast tepelneho odporu vsak tvori hrubka EPS/MW. Minimalne 18cm a nie je co riesit. @grone Objem muriva ma o.i. aj jednu peknu vlastnost: akumulacnu schopnost - v lete chladi a v zime hreje.
Odpovedať
@rudlo nie objem muriva, ale objemova hmotnost. Cim vacsia objemova hmotnost, tym vacsia akumulacna schopnost. Beton ma vyssiu akumulacnu schopnost ako tehla, tehla ma zas vyssiu akumulacnu schopnost ako porobeton. Co sa tyka samotneho objemu muriva, teda hrubky, je to jedno. Z pohladu akumulacie je vyuzitych max. 5-8cm muriva z vnutornej strany. Ostatne cm nemaju na akumulaciu ziadny vplyv.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?