Môžem dať drtený polystyrén do ďalších vrstiev tehál Heluz?

Caute, zostal mi drteny polystyren co sa dáva do prvej vrstvy tehal heluz. Chcem sa spytat či by som to mohol nasypat do dlasich vrstiev zo severnej strany domu. Zostala mi este cca polovica polystyrenu. Dakujem za rady a nazory
Odpovedať
@ferikxixi áno
Odpovedať
@blacksr dakujem, myslel som si ze je to mozné. Bolo mi luto to predat za polovicnu cenu niekomu, a zaroven zlepsim izolačne vlastnosti tehly :)
Odpovedať
len Heluz treba zasypávať alebo aj iné tehly? ako sa to robí a načo je to dobré? =-) @blacksr @ferikxixi ďakujem za rady
Odpovedať
@majus10 Prerušenie tepelného mostu do základu, lebo tehly nadol neizolujú - len vodorovne. Ale ytong izoluje rovnako v každom smere. Ale nutné to nie je, dá sa to riešiť aj inak.
Odpovedať
@blacksr to by ma zaujímalo ako inak, hľadám najjednoduchšie riešenie :-)
Odpovedať
@majus10 nesypať do nej nič, ale dobre zatepliť základy alebo - a to sme použili my - prvý rad spraviť z ytongu (alebo penoskla príp. inej izolačnej hmoty, ktorá znesie veľké zaťaženie)
Odpovedať
@blacksr zateplovanie základov sme už zmeškali, preto ma zaujíma spôsob ako tie tepelné mosty prekryť. tehly máme už kúpené. rozmýšľame dodatočné zateplovanie základov, vedela by si poradiť ako sa to robí? videla som tu link, ale ja si to neviem predstaviť tak ako to vysvetlím murárom? lepšie zasypať prvý rad alebo dodatočne zatepliť?
Odpovedať
@majus10 Dá sa použiť takáto drahá sranda http://www.imaterialy.cz/Zdene-konstr... alebo takáto http://www.imaterialy.cz/Zdene-konstr... alebo zasypať. Mám niekde vedecký článok o prítomnosti izolácie v tehle vs. zateplenie základov. Ono to vychádza velice podobne - výhoda u toho zateplenia základov je, že použijete ľubovoľnú hrúbku do ľubovoľnej hĺbky. Ako sa to robí - google. Na stavbe sú však dôležitejšie konštrukcie, ktoré treba riešiť. Toto keby ste hoci odbavili len zateplením sokla nad zemou a mierne pod zemou, tak to bude relatívne fajn. Pokiaľ ste použili 1-2 rady debniacich tvárnic, povrch je hladký a perimeterresp. XPS nalepíte hravo.
Odpovedať
@blacksr dakujem za radu, ktoré dôležitejšie konštrukcie si mala na mysli?
Odpovedať
@majus10 tie, ktoré zaberajú najväčšiu plochu
Odpovedať
@blacksr podlahu a strechu? :-)
Odpovedať
@majus10 a steny
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr pokúsime sa čo najviac dať pod strechu a do podlahy čo sa zmestí, preto zbieram info kde čo by sa dalo vylepšiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?