Máte niekto šikmý veniec v podkroví?

Ma tu niekto veniec v podkrovi, ktory kopiruje sklon strechy ? Ak ano, mate nejake foto, alebo navod, ako na to? :) Co som zatial hladal, vela som nenasiel, nie je to nejak netradicne riesenie ? Na to by mala ist priamo strecha, hambálková sustava.. Cize pokial by mal ist veniec? Bude kopirovat sklon strechy, od pomurnice az po kliestiny, a tam pojde vodorovne popod cele kliestiny? Za postrehy dakujem :)
Odpovedať
Pouzijem ilustracny obrazok, pre lepsie pochopenie. preco je veniec prerusovany, preco nejde sikmo hore po cervenej ciare? A ked uz by isiel po cervenej, zrejme by potom isiel po zelenej, nez po modrej ? Ale hlavne mi ide o otazku, veniec preruseny, alebo nepreruseny. tot otazka...
Odpovedať
@weggie Ahoj, mam sikmu strechu. Moj veniec siel cez cervenu a zelenu (potrebujes sa dostat nad otvori okien, plus nechat rezervu aby ti vysli preklady), plus v strede este neprerusene nad nosnu priecku. Nie som stavbar, ale toto by si mal mat riesene v projekte a podla toho robit a bude to dobre ;)
Odpovedať
@weggie Nevyznam sa ale ten veniec mi pride zbytocny ked neprenasa ziadne sily, co to chcel len zlepsit tuhost toho stitu? Pomuirnica je na venci dalej su len krokvy a kliestiny ak dobre vidim. Skus @jan45
Odpovedať
@weggie veniec má byť neprerušený (stužuje múry dokopy) stačí ak ho vytiahneš nad okná
Odpovedať
@sysell bolo mi povedane, ze strecha by to zatazila, resp bude zatazovat. @jurajm17 vdaka ono preto sa pytam, lebo kazdy mi hovori inak, ci projektant, ci stavebny dozor.. dozor mi povedal, ze ked bude poriadny veniec, netreba stlpiky zviazane s vencom+dekou na urovni stropu (projektant radil ich dat, dal som), teraz dozor radi nerobit veniec na sikmninach, staci po okno a prerusit. strechar radi tahat aj po sikmine. kocurkovo alebo neviem :) tak ja ich radsej dam na sikminu, alebo rovno aj prerusovane ponad okno? ale neviem aky vyznam to ma, to je technicky podla mna nezrealizovatelne, lebo ako potom potiahnem sikminu, ked pod nou ma ist veniec? bude betonovay na 2x ?
Odpovedať
@weggie da sa to zasalovat tak, ze sa to bude zalievat na jeden krat, mal som to na stavbe rovnako. Pozicany ponorny vibrator dost ulahcil vibrovanie v sikminach.
Odpovedať
@weggie ako bude prepojeny novy veniec v sikmine s tym jestvujucim na ktorom je uz pomurnica? aku bude potom plnit novy veniec funkciu? ako je to vyriesene v projekte?
Odpovedať
@stowasser jaj ty myslis cisto sikminu a ja ze sikminu a aj rovinaty veniec az k oknu, len to by potom ten trojuholnik levitoval... uz chapem, ak je to cista sikmina, viem si to predstait ako to salovat, a ked sa bude zalievat, tak to zasalujem na sikmine tesne po zaliati aj na vrchu - urobim tomu taky "dekel" , vsak ? :)
Odpovedať
takze tak, ako je na tom prvom obrazku a nie tak, ako je na tom druhom, dobre chapem ? este nemam nikde pomurnicu, len vytiahnute steny pod pomurnicou. a na tej sikmine, tam sa porobeton normalne zreze do pozadovaneho uhlu, ziadne schodiky sa nebetonuju, ale pekne spilena sikmina?
Odpovedať
v projekte je napisane, ze na "hlave stitovych a vnutornych nosnych stien treba vytvorit zelezobetonovy veniec ktory bude kopirovat sklon strechy" @spiderhst
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?