Kvader alebo tehla

Zdravim... Aký materiál navrhujete ? Porfix alebo diérovanu tehlu na obvodové múry bungalov.samozrejme že rozmer 30cm plus zateplenie.. skôr sa mi jedná materiál ktorý má lepšie odhlučnenie..tepelnu izoláciu .pevnosť.atd atď... Aký máte názor vy ???
Odpovedať
@majko1989 koľko ľudí, toľko názorov. každý materiál má svoje výhody aj nevýhody. Za mňa tehla
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Firma stavia.mam na výber z materiálu.. ja som skôr za porfix.. len sa chcem ubezpečiť či spravím dobre rozhodnutie
Odpovedať
Staval som z porfixu a som spokojny. Ak chces dste lepsie odhlucnenie a pevnost, tak kup ten tazsi porfix, cenovy rozdiel je minimalny.
Odpovedať
@peter0 je aj ťažší ? Som ani nevedel..
Odpovedať
@majko1989 Je, to je ten s oznacenim P4-600. Mne sa z porfixu robilo lahko, lahko sa sekali drážky na rozvody a nemusím sa báť, že cez diery v tehle bude prefukovať vzduch (jasne, pri kvalitne spravenej stavbe by sa to stat nemalo, ale aj tak). Ja si jednoducho nemôžem sťažovať, druhý krát by som znova išiel do porfixu.
Odpovedať
POrobeton sa lahsie drazkuje,zatlcies donho kliniec.vyvrtas dieru bez priklepu,lahko sa reze,brusi...Idealny material pri svojpomocnej vystavbe.
Odpovedať
@majko1989 rozhodnúť sa musíš sám, no ja mám dom z tehly a paráda. Vôbec nebanujem, že som sa rozhodol pre tento druh materiálu.
Odpovedať
Ak by som sa mal rozhodnúť medzi týmito dvoma materiálmi beriem tehlu. Rozhodujúci faktor väčšia pevnosť v tlaku a lepšie zvukovo izolačné vlastnosti. Ľahšie delenie a drážkovanie nie je pre mňa argument staviam len raz.
Odpovedať
@majko1989 porfix
Odpovedať
Ja teraz asi z kamena a dreva, alebo zakopany v zemi. Ak by som rozmyslal nad porobetonom, alebo tehlou, tak by som hlavne pohladal v archive a nezakladal miliontu temu, aby som tu nebol za analfabeta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?