Kúpiť preklady alebo ich vyliať betónom?

Idem objednavat porobeton a chcem sa opytat, ci kupit aj tie preklady, alebo si ich vyliat betonom so zelezom? Ak ste to robili vy?
Odpovedať
Bud nakupis a mas. Cena tomu bude zodpovedat. Alebo mas miesacku, cement, strk, pruty, ohybacku, dosky a dosticky, par kusov XPS, tak najjednoduchsie a najlacnejsie je si to spravit sam. Idealne s pomocnikom, hlavne pri betonovani. Vela prekladov som robil z vrecovaneho betonu a to mi prislo pracnejsie a tvrdostou som tiez nebol ohureny, takze neodporucam. Ak to platis niekomu inemu, tak si za to asi tiez dost vypytaju.
Odpovedať
@vykricnik rad by som to robil sam, resp. s niekym s rodiny (mam tu skusenych ludi), ale beton dat doviezt. Ide mi o to, ze tie tenke 100mm preklady ...neviem...pozeram na to a zda sa mi to divne. Pozeram tu na fore, preklady, odliate svojpomocne a to vypada ako kus poctiveho prekladu, i ked pravdou je, ze cez tri 100mm preklady je prestup tepla iny ako cez jednoliaty beton. Cenu asi nejdem velmi riesit, lebo len pozicanie debnenia stoji okolo 600 EUR, takze akakolvek varianta bude +/- par stoviek. Tak ich zatial nejdem objednavat, dohodnem sa s imi tak, ze ako budu treba, urobia mi dodatocne zlavu aj samostatne. Dakujem
Odpovedať
@vykricnik a stretol si sa niekedy s tym, ze sa murovalo s porobetonu a preklady sli ine, od ineho vyrobcu??
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@angel1 úplne normálna vec. neraz som videl keramické preklady na porobetónovej stavbe.
Odpovedať
Myslim, ze je uplne bezne pouzit preklad aky ti vyhovuje. Moj otec na porobeton daval keramicke preklady. Tak ci tak by tam nejaka izolacna vrstva mala ist, myslim ze pri keramickych sa zvonka da jeden, v druhej vrstve nejaky izolant a potom sa pokracuje dalsimi. Ja som si dal do salungu 5cm XPS a zalial som to. Myslim, ze na preklady netreba poziciavat debnenie, hlavne aby to bolo co najrovnejsie a nebolo treba potom odbrusovat nic.
Odpovedať
@vykricnik super, dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?