Kúpa RD a obava z obvodových múrov

Dobrý deň, chceme kúpiť starší RD, avšak obávame sa obvodových múrov a priečok. Prvé poschodie domu je v celku v poriadku, avšak bojíme sa vrchného poschodia, ktoré nebolo nijako rekonštrulované,myslíte, že by s tým bol veľký problém (viď foto). Aký postup rekonštrukcie by ste zvolili? Obmurovať, OSB, sadro,...? Ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
Sadrokartón. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@seidik0 clovece obavas sa pivnice ze vlhne , obvodovych murov.. to chces kupit? a coho sa obavas na zahrade? zakopaneho stavebneho odpadu?
Odpovedať
@richard71 nemyslím si, že obavy pri akomkoľvek staršom dome sú nemiestné a taktiež nevidím problém ak som sa prišiel spýtať o radu niekoho skúšenejšieho, alebo sa mýlim?
Odpovedať
Nie je v okoli nic lepsie? Ono to na fotkach vyzera strasne. Zahadzat to omietkou na hrubo a vyrovnat jemnejsou. Fakt tie tehly budia hrozu, nakrivo, obrovske medzery medzi nimi... Okna bude tiez treba vymenit... Mozno to v skutocnosti vyzera lepsie, ktovie. Je k tomu pekny pozemok alebo mimoriadne nizka cena?
Odpovedať
Profilova fotka
Nič tomu okrem omietky nechýba.
Odpovedať
Jediný viditeľný problém (z 2 foto) je výška stropu. Za 34tisic ho kúpiš a 60tisic doňho vraziš.
Odpovedať
@epto 34-35tisic. Omietka v hrúbke 2,5cm :-)
Odpovedať
Nové okná, podlahy,elektrika,voda ,kúrenie, 3 podlažia zhltnú veľa peňazí. Ak by to bol dobrý "kauf" nepredávali by to 2roky. ;-)
Odpovedať
Dakujem kazdemu za koment. Ako bolo pisane vyssie dom sa predava za 34 a samozrejme najde sa v okoli aj nieco lepsie, ale starsie domy vyzaduju viac menej to iste. Nova elektrika, voda, kurenie a podlahy. Avsak pri tomto dome su podlahy a stropy betonove, narozdiel od ostatnych kde je palach a vseliake skvarove a strkove podlahy. Mozno na prvy pohlad nic moc, avsak pri ostatnych by cakalo vynasanie harampadia, nabytkov atd a ostali by sme na tom istom. Viac menej pivnice sme nechceli nejako rekonstrulovat, akurat omietnut a pre zaciatok by nam stacilo prve podlazie, tieto foto su z druheho podlazia kde rozmyslam dopredu pre pripad rekonstrukcie. Je to len moj myslienkovy pochod :) a rad ocenim case vyjadrenie.
Odpovedať
@seidik0 je to v pohode. Možno je aj výhoda, že tam nie je omietka. Dáš si vlastnú, dobru. Omietky v starých domoch väčšinou dunia a bolo by ich treba tak ci tak nanovo. Expertov, čo sú zvyknutí na presné tvárnice ci tehly, si nevsimaj. Si myslia, že všetko ostatné je najlepšie zbúrať.
Odpovedať
@seidik0 👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?