Ktorú tehlu použiť, Porotherm, alebo Termobrik?

ahojte, riesim otazku vyberu tehly pre moj RD. Stavebna firma,ktora mi ho stavia, mi dava na vyber medzi tehlami Porotherm z Wienerbergeru a Termobrik z Pezinskych tehelni,obidva tipy su brusene. Cena by bola rovnaka. Mala som obe tehly v rukach, Porotherm sa mi zda krehkejsia a bola aj na vela miestach priecne popraskana. Termobrik je robustnejsia,ma hrubsie rebierka,ale zas nieje tak "pekne" vyhotovena. Co sa tyka odporu,38-cka Termobrik je na tom tabulkovo lepsie (3,50 ) oproti Porothermu (3,40) ale to je myslim zanedbatelne,chystam sa zateplovat. Skuste poradit,budem vdacna za kazdy nazor. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, to že má byť porotherm krehkejší sa mi nedzá, ja staviam z porothermu 30 a zatial z 22 paliet som mal dve prasknuté tehly a to len z rohu. Čiže tu ide skôr o to ako sa s nimi zaobchádza pri preprave a podobne. Ja by som určite šiel do porothermu. A to že pezinská je cenovo rovnaká, tak tomu neverím. Mala by byť lacnejšia. Phorotherm je z výroby už suchší ako pezinská.Ide aj o to aké budeš robiť vnútorné omietky, ako hovoríš pr PHT ti stačí robiť ručne omietky, nakoľko steny sú dokonale rovné, ved pozri môj album. Nie je treba potom riešiť strojové omietky.
Odpovedať
porotherm. bracho staval z pezinskej pred 3 rokmi a sice v stavebninach boli vzorky krásne, nazivo dosli dost krive..aj ked popraskane neboli...ale tej omietky potom co minul : (
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Staviame z TermoBriku 29, brusenej. DORAZNE neodporucam.. Tehly su krive, jedine rovne steny su tie stycne, lebo tam je tehla rezana. Bocne strany, smerom dnu a von, su vydute dnu. Tehla je popraskana jemnymi malymi prasklinami, rohy casto obite, urcite aj vinou velmi znicenych paliet, na ktorych to doviezli. Aby som bol fer, tehla stala 4 mesiace zaplatena vonku v stavebninach... Mal som moznost vidiet Heluz 50. Zostalo mi z mojej tehly do placu, co vam poviem..
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne Porotherm :)
Odpovedať
jednoznacne bakonytherm
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sme isli do porothermu,mysleli sme si ze to bude najlepsie volba...ale ta tehla co nam doviezli....HROZA Tehly su strasne krive,jedna dovnutra preliacena,druha vyduta....
Odpovedať
@monika_123 Ako vidim, najdu sa tusim pre kazdy material pre aj proti.. Asi sa zhodneme, ze najcitlivejsi a kriticky faktor je jedine ujo murar.. ;-)
Odpovedať
My sme postavili z Heluz - u Family. Tehly sú tiež trochu oblé, ale všetky rovnaké, zvrchu i zdola brúsené. Mali sme pár rozbitých tehál, ale tie sme v pohode vyreklamovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado nam nas stavebny dozor-kamarat zakladal rohy a prvy rad....no to bolo nadavania :-D :-D
Odpovedať
@monika_123 Tak mne to zakladali majstri 1,5 dna - a to mam len 150 stvorcov. Ved preto sa to zaklada na obycajnu maltu, aby sa s tym dalo vyhrat. Nenadavali ani tak na tehlu, ako na predoslych majstrov a "rovnost" dosky... :-|
Odpovedať
@pedaska A odkiaľ vám ten Heluz priviezli? Z Nitri?
Odpovedať
@martinkaxl Ahoj, tehly sme mali zo Staviva Nové Sady.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pedaska dík za odpoved. A ako dlho ste cakali od objednania na dodanie?
Odpovedať
@martinkaxl Fúúúha, tak to si už nespomínam. My od nich objednávame stále, teraz už aj svokrovci, keďže rekonštruujú. Majú seriózny prístup.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ti plne odporúčam Porotherm je to dlhoročne overená kvalita určite neolutuješ.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My sme stavali z Termobrik a boli sme velmi spokojni. Viaceri na nich nadavali ze tehly su sice pevne, ale nie rovne. My sme nemuseli vyreklamovat ani jednu! Sused staval z Heluzu a to ste mali vidiet ako nadaval :) Asi zalezi ako dlho a kde tie palety stoja. Robotmnici si nasu tehlu pochvalovali a kebyze stavame este raz nezmenime rozhodnutie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?