Kto zalieval hornú deku začiatkom novembra?

Zdravím....Nájde sa niekto? Lebo my chceme teraz niekedy. Koľko ste ju nechávali /budete nechávať schnúť, kým začnete ťahať múry? Nevadí dážď, mrholenie? Koľko ešte trvalo, kým ste mali hotovú hrubú stavbu (bez okien)?
Odpovedať
Dajte do betónu urýchlovač a o 2 dni môžte murovať aj v novembri. Palety s tehlami rozložiť nad podpernú konštrukciu. tú môžte preriediť o 10 dní, oddebniť po mesiaci. Urýchlovač ( napr. Betodur) za 4 hodiny vytlačí zámesovú vodu z betónu na povrch a potom si ju "vcucne" naspať, pršať a mrznúť pod -5°C by nemalo 5-6 hodín po betonáži, potom už má betón vodu rád..Ak by udreli tuhé mrazy, oddebniť až po skôške betónu Schmidtovým kladivkom. Neuškodí ani urobiť si skúšobnú kocku z betónu ( 20 x 20 x 20 cm) pred oddebnením deky ju dať " odtlačiť"do labáku, ak chcete mať 100 % betón. Jasné, že tú kocku nechajte na stavbe.Inak medzi nami klasická monolitická deka je už prekonaná, je to najhorší a najdrahší strop. Už 22 rokov robíme "plomontované žb stropy. Priestorová výztuž, nosník, vložky z vb. betónu, zátierka betónom 5 cm a nemali by ste tieto starosti, nižšia hmotnosť cena a 2x vyššia nosnosť. Ja by som ručne nedal viazať železo do betónu nikomu. Odborníci ušli na západ... Viď padnutý strop 3 Nity v BA.
Odpovedať
@zuzu1111 ahoj, my sme to robili 2 tyzdne dozadu, je to super, lebo nemusis polievat, tzn, hasit beton, stojky stoja a podopieraju, tym sa nic nestane a teraz tahame horne mury a vsetko je v pohode az na ten vietor a dazd, co nam vobec ale vobec nevyhovuje. ;-( :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kľudne môžete betonovať.Momentálne a aj celý november je ideálny čas na betonáže.
Odpovedať
aj my sa chystame v novembri betonovat deku.. dufam ze vsetko prebehne ako ma a ze nam nebude prsat..
Odpovedať
@elenka76 - a koľko ste nechávali deku schnúť, kým ste začali ťahať múry? @skorpy - kedy budete zalievať? my sme už....mysleli sme, že nikto nie je taký odvážny ;-) . Chcete mať do zimy pod strechou?
Odpovedať
neboj, nie sme sami, lebo nas horny sused je tiez tak ako my. Ked to tu napisem tak mi vsetci napisu, ze nam sibe, strop alebo plafon sme nechali tvrdnut 1 tyzden, ale stojky su tam este na svojich miestach. Pridam fo9to do albumu, tak kukini ako natom sme. :-) ;-)
Odpovedať
@zuzu1111 neviem kedy budeme zalievat.. v piatok len dokoncili mury suterenu.. v utorok pride strop z rectoru.. rozlozenie stropu a viazanie zeleza si chcem robit svojpomocne a neviem kolko mi to bude trvat.. posnazim sa cim skorej.. :-)
Odpovedať
a pod strechu to dat nestihnem a ani nechcem.. staci mi ked spravim strop.. necham to odlezat cez zimu.. len jedno ma bude asi serkat, ze nestihnem spravit pred zimou hydroizolaciu.. nemam kedy penetrovat.. stale su vlhke mury.. stale prsi.. neni tyzden bez dazdu.. :-(
Odpovedať
ako co je natom zle????? ze v novembri betonuje sa aj v decembri. 8-)
Odpovedať
@skorpy mate slabych majstrov jasne ze nestihnete ja staviam domy hrube stavby iba obytna plocha cca120stvorcov do mesiaca
Odpovedať
My sme zalievali hornú deku 24.11. :) , cez zimu sme ju pozakrývali igelitom a múry sme ťahali cca v marci.
Odpovedať
@broko nie slaby majstry, ale naprd pocasie.. a je rozdiel stavat z ytongu a betonovych tvarnic.. je rozdiel stavat za pekneho pocasia alebo ked furt prsi.. je rozdiel stavat bungalov alebo podpivniceny bungalov (moj pripad).. je rozdiel 120m2 alebo 170m2... zbytocne pises sprostosti ked nevies ake je situacia.. keby dostanem stavebne povolenie normalne a nie o pol roka neskor tak to mam uz aj pod strechou..
Odpovedať
Článok sa načítava...
A z akých bet. tvárnic ste robili suterén ? DT so zálievkou, alebo z dutých MBT ?Ak zo "šalovacích" tak to je príčina časovej tiesne, ak ste klasicky šalovali a rmovali "deku" tak ste sa vrátili v čase tak o 90- 100 rokov, keď takto stavali Manderlák. Pozdravte projektanta ... A príde aj tieseň finančná...
Odpovedať
Profilova fotka
my zalievame (snad) v pondelok
Odpovedať
@agglo nie nie.. ziadne salovacky.. stavalo sa z MBT od prescotu na maltu.... za 2 tyzdne to stalo.. teraz ideme robit strop a nesalujeme.. mam montovany strop od rectoru Rectolight.. platnu len po obvode zasalujem.. nevraciam sa v case.. @rogerik ja snad v sobotu o tyzden.. zatial mam len preklady a nosniky rozlozene.. armovat budem v nedelu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?