Kto nesie zodpovednost za zle zatepleny veniec???

Dobry den prajem. Potrebujem nazory od nestrannych ludi a majstrov. Kto podla vas nesie zodpovednost za nezatepleny vrch venca.. ? Nakolko podkrovie nemame a na povale je v zime v podstate rovnaka teplota ako vonku a veniec nam zhora pri pomurnici prechladzuje a zvnutra sa nam potom zraza voda. Murari urobili veniec do takej fazy ze je zaizolovana jeho vonkajsia strana zboku. Potom prisli tesari, ktori polozili pomurnice, cely krov a komplet krytinu. O niekolko mesiacov na to prisli tesari a obili komet podhlady zospodu. Po nastahovani a prebyvani v zime sme zistili problem. Preto sa mi naskyta otazka kto mal veniec zhora aby beton neprechladzovalo zaizolovat? Murari alebo tesari ? Dakujeme za odpoved.
Odpovedať
@nikita812 Tesaři asi ne. Někdo musel zateplovat strop a ten kdo to dělal, měl protáhnout izolaci až k zateplení stěny a případně, pokud zateplení stěny končí s věncem, tak protáhnout až nad toto zateplení.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812 Ak je to v projekte nakreslené správne ako to má byť a niekto sa nedržal projektu tak stavebný dozor si to mal odsledovať, ak ste nemali dozor tak vy a ten čo zatepľoval strop.
Odpovedať
Profilova fotka
Tesári nemali podbíjať skôr ako bolo zateplené.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812 ako ste prišli na to, že nie je zateplený vrch venca? Nie je to bežné konštrukčné riešenie.
Odpovedať
Kto je za to zodpovedny? Stavbyveduci, pripadne stavebny dozor.
Odpovedať
@jan45 ako som vyssie napisala...veniec zhora prechladzuje a zvnutra v hornej casti pod stropom na stenach sa na venci zrazala v zime voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812 veniec sa zhora nedá izolovať, takže stavbari nič nepokazili, je to skôr chyba projektu, ale aj to treba preukázať. Stavba je čerstvá po vysušení sa to upraví.
Odpovedať
@jan45 samozrejme ze sa da izolovat...vid.obrazok
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812 ked sa na ten obrazol poziete lepsie , zistite ze ten veniec nieje zaizolovany, tepelne urcite nie, a uz vobec nie z hora , tam su cca 3 cm izolacie co sa neda pokladat za tepelnu izolaciu, takze je to chyba projektu nie murarov ani tesarov
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812 urcite nie murari a ani tesari. Uz len z charakteru ich profesie to nie je ich "parketa" Kto vam zateploval strechu? - toho sa pytajte.. a co stavebny dozor? tam sa spytajte..ak dozor nemate - pytajte sa seba.. Veniec sa zatepluje zhora tak, aby izolacia plynulo navazovala na obvodovy plast a strechu resp. strop.
Odpovedať
Ten detail sa izoluje rôzne. Ja mám teraz na stavbe murárov a hneď potom prídu tesári na strechu a ani jedna partia to určite robiť nebude. Predpokladám, že sa to bude robiť v rámci zateplenia strechy vatou/vlnou. Asi to budem nakoniec robiť ja ;-) lebo neviem či nájdem niekoho komu by som dôveroval, že tú strechu zateplí poctivo.
Odpovedať
Stavebny dozor si mal? Podla mna by mal vacsiu cast viny niest on,lebo on je tam predsa od toho, aby daval pozor na spravne postupy a to, ci je vsetko poriadne spravene, nie? Ako ja by som sa prvom rade obracial na necho. Tesari s tym podla mna nemajú nic ale skor ti, co ti izolovali ten veniec. Tam bude chyba v prvom rade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@roboza presne tak. ja som si to tiez sam zateploval..aj celu strechu...a mam klud ze to neni odflaknute.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikita812ďakujem za poučenie, len neviem, či som ochotný tento systém akceptovať, ale myslím, že odpovedali tu správne aj za mňa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?