Kto je zodpovedný za poriadok na stavbe?

Viete mi prosim poradit,kto je zodpovedny za poriadok na stavbe, za upratovanie a ci existuju nejake zakony,ktore treba dodrziavat pri upratovaani na stavbe? V blizkosti nasich domov stavaju bytovku. Na stavebnyy ruch sme si zvykli, bez neho to nejde... Ale hruba stavba a strecha je hotova,robia sa pripravy a poriadky na vnutorne prace.A tu je problem. Robotnici "upratuju" tak, ze vsetok bordel zvnutra, prach,sutinu,zbytky tehal atd. nanosia pri dverove otvory a stadial to potom vysypaju a zametaju dolu pod stavbu.Z prizemia to az tak nevadilo, ale z poschodi sa valia neskutocne kudoly prachu a spiny. Mame toho plne dvory,nemozeme otvorit okna,vsade mame prach,spinu,na dvore ci zahrade sa neda ani dychat... Nevieme, ci ist za stavebnym dozorom, ci majitelom stavby, ci za sefom stavebnej firmy... Dakujem za rady a tipy.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ÚVZ, stavebný úrad. Zhody nesmú prášiť, nafotiť, zavolať nestrenú osobu{MP, polícia}.Ak nekoná stavebný úrad, sťažovať sa na Krajský úrad, Inšpektorát bezpečnosti práce Nitra. Treba zabezpečiť dokumentáciu.
Odpovedať
@jan45 dakujem za radu. Prosim ta, co je to UVZ ? Este sa spytam: ak by som to chcela riesit rychlejsie,napr. tak, ze teraz behnem na tu stavbu a upozornim ich nech s tym prasenim prestanu,lebo sa budem pisomne n nich stazovat, tak u koho by som pochodila? Musi byyt na stavbe pritomny nejaky zodpovedny clovek, ktory by mohol pripadne hned konat?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Ano ak je to velka stavba tak skoro stale je tam stavebny dozor....investora tam asi nezozenies.... Myslim, ze to pochopi velmi rychlo....
Odpovedať
@madyyy Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze oficialna staznost alebo zavolanie policie by malo byt poslednym riesenim. Rozumnejsie podla mna je ist za realizatorom stavby (stavbyveducim) a vysvetlit mu problem a navrhnut riesenia, ak nezaberie je na rade investor, ktory je zakaznikom realizatora. Samozrejme je nutne vsetko zdokumentovat aby, ak tato varianta nezaberie, boli v rukach dokazy. Myslim ze je neefektivne vyvolavat zbytocne konflikt... a zahlcovat urady... Mne za vzdy viac osvedcila komunikacia bez zbytocnych konfliktov. Heslo je: s lyzicou medu dosiahnes viac ako s vedrom feferoniek. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Úvz, úrad verejného zdravotníctva, bývalý hygienik, súhlasím s meamea, ale predpokladám, že tieto základné kroky už máte za sebou. Mali sme v blízkosti stavbu, kde nemali latrínu. Bežné výtky nepomohli, po zásahu inšpektorátu práce tam hneď bolo všetko, dosiaľ to používajú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?