KPP12 alebo KP7

Ahojte, chcem sa spýtať, či musí ísť nad okná KP7, alebo stačia KPP12, ak splním to čo sa píše v technickom liste pri KPP12 - že bude mať funkciu nosného prvku v tom prípade, ak sa naň ešte prelozia ďalšie rady tehál, alebo sa nadbetónuje. Ja by som naň dal ešte jednu radu tehál a pak by sa to ešte previazalo popri vencovke betónom. Môžem či nemôžem? Je tu dáky statik alebo niekto kto vie že to nesadne? Tak ma totiž postrašila pani zo stavebnín, že - len aby ste náhodou nemali problém za pár rokov otvoriť okná... Vraj teda bezpodmienečne KP7. Ďakujem za každú prínosnú odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe542 nosnosť je závislá na zaťažení a rozpone, z popisu sa to nedá určiť, ale po nadbetonovaní (nadmurovaní) a doplnení vencom sa predpokladá, že nepoklesne.(neprehne sa) ani KPP12
Odpovedať
@jan45 Dobrý deň No, ono na tom rade tehly nad kpp12 budú ležať nosníky, keďže idem robiť plný strop, nad dvomi oknami š.150 cm budú ležať 475 cm nosníky, nad dvomi oknami š.150 budú 375 cm nosníky a nad jedným oknom š.250 cm budú 350 cm nosníky. Celé to bude zviazané vencom plus dekou a pak strecha. Keby dám do toho betónu pri vencovku nad okno dáke 16-tky roxory nepomôže? Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe542 nepomôžu, ťahová výztuž je dolu, ale tak ako ukladáte nosníkykpp12 a na ne položíte 2x16 by malo stačiť. Predpokladám, že píšete o betonovej doske, nie keramickom strope.
Odpovedať
No, práveže keramický strop , preto som spomenul tie nosníky. Čiže tam nepomôže asi žiadne železo keďže by sa ukladali hneď na ten prvý rad tehál nad kpp12. Čiže zrejme radšej kp7 aj tak nakoniec, však
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?