Kotol so zásobníkom na stenu

Dali by ste na takúto stenu kondenzačný kotol so 40l zásobníkom na vodu? Ide o 10cm porfix tvárnicu. V celom dome isli 15ky a len táto jedna isla 10 ka a takto to dopadlo. Skrina na rozvádzač podlahového kúrenia je tiež hrúbky 10cm a tak je stena komplet prebúraná a ani po bokoch sa to nezaobišlo bez stenšenia steny. Myslíte, že na takú stenu je možné zavesiť kotol? Položiť na zem ho samozrejme nechcem. Ešte by sa možno mohol prichytiť na nejakú tyč ktorá by bola pripevnená o komín a protiľahlý stenu. Vdaka za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter0 by ma zaujimalo kto to takto naprojektoval
Odpovedať
@dart9 katalógový projekt jednej z najväčších spoločností. V podstate dost vecí v projekte je zakreslených vo variante pre TČ a potom dopísané, že pre variant s kondenzačnými kotlom treba to a to. Napr ani strešné okno úplne nesedelo ku komínu a muselo sa trochu posúvať. Ale mimo to som spokojný.
Odpovedať
@peter0 nedal, cudujem sa, ze ta priecka stoji este sama o sebe. To naozaj bolo v projekte, ze sa to vsetko malo zasekat do priecky?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme bojler na ytong stenu upevnovali pomocou závitovej tyče cez stenu.
Odpovedať
@jankazb a to ma v tomto pripade ako pomoct?
Odpovedať
@gashtaan skontroloval som to a krivdim spolocnosti. Skrinka na rozvádzač podlahového kúrenia mala byť na inej stene. Takže kúrenár nešiel podľa projektu. @jankazb myslis tak, ze závitový tyč ide z jednej stany na druhu a zapustená ve v oboch stenách? Lebo nad tým tiež uvažujem, len z druhej strany je komín a o ten neviem či dačo mozem pripevniť.
Odpovedať
@peter0 do komina sa nesmie vrtat, ale kedze komin nesmie byt ani napevno spojeny s prieckou, tak je to uz asi jedno :)
Odpovedať
@gashtaan myslel som si, že sa to nesmie. Že nemá byť komín napevno spojený s priečkou je fakt, ale to som dajak neriešil, keďže to je zakázané hlavne kvôli tomu, že komín moze byť horúci. No spaliny z kondenzačného kotlu dáva veľa ľudí do plastovej rúry, tak v tomto komíne nehrozí dajaká teplota. Dilatácia je iná vec, ale nepomôžem si. Tak potom mi asi ostáva jediná možnosť a to dať tam spraviť dostatočne pevnú skriňu, ktorá takýto kotol na sebe položený udrží. Iné riešenie nie je.
Odpovedať
@peter0 ja to tiez vidim len na nejaku konstrukciu od podlahy, na ktoru bude kotol polozeny. Fixovat priecku o komin je zakazane, pretoze komin musi mat moznost pri zmene teploty dilatovat, nie preto, ze moze byt horuci... ytong nie je horlavy. Ak je to ale komin len na spaliny od kotla, je to viacmenej jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan priecka stoji,lebo snad je previazana s bocnymi.. @peter0 ja som vsetky buracie prace v dome robil sam,miesto na instalaciu rozvadzacov som som urcil spolu po konzultacii s vodarom a elektrikarom..tiez boli tendencie majstrov oslabit nosne vnutorne priecky,comu som sa vyhol..v tvojom pripade by som dal pozvarat konstrukciu z jokloviny,ktora by preniesla vahu kotla na zem..
Odpovedať
@peter0 steny spevniť sieťkou, urobiť omietky a kotol bez obáv môžeš na stenu zavesiť.
Odpovedať
@dart9 previazana je len z jednej strany, o komin je sice prilepena, ale prilepeniu o taketo teleso by som dlhodobo moc neveril.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dart9 tak tak, je hrebenovo previazaná. Konzultáciu som ocakával bohuzial aj ja, ale tak ocividne nevydalo. Prisli, spravili a odisli, ale tak mohlo to aj horsie dopadnúť. Pozvárať konštrukciu z jokloviny som premýšľal, ale ťažko by sa to potom dajakou skriňou zakrylo ak by šla od podlahy. Radšej dám stolárovi spraviť pevnú skriňu a tú konštrukciu postavím až na tú skriňu. Tak to plánujem teraz. @viktor811 sieťkovať chcem dať celoplošne ale to sa mi nezdá, že tá stena by bola schopná dlhodobo udržať 80kg.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak ani umiestnenie kotla z tej jednej najvacsej spolocnosti nie je moc stastne riesenie,upevnit kotol co vazi cez 100kg na 10sinu priecku,ktora z jednej strany ani nie je previazana s nosnou stenou..
Odpovedať
@dart9 tak to nie je o com :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pripevni na stenu hrubu pasovinu dva kysy zvislo na viac bodov v rozteci zavesov kotla s narezanymi zavitmi podla potreby a zaves tak bude to drzat ked kaxdu pasovinu das na 5 kotevnych prvkov alebo tenky jokel 50x20mm a cez chemicke kotvy s maticou co do jednej steny profilu zapustis nech nezavadza kotlu.
Odpovedať
@peter0 mám na podobnú stenu zavesený 150 l bojler a je to bez problémov. Čo sa týka komína, ten kľudne previaž sieťkou so stenou, ináč by ti to tam praskali aj bez kotla. Preniesť tlak 80 kg je pre stenu maličkosť, skôr by som sa zameral na vyvalenie.
Odpovedať
Mate stastie , tie rury a skrinka tu stenu podrzia :). Nieco tam vymyslite ta stena je v lufte a derava ako reseto. To sietka asi neda. Drgnete 5x do toho kotla a je na zemi aj so stenou. Nejaku pasovinku tam dajte zozadu alebo aspon durchom sruby cez stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?