Koľko a aké železo do monolitického prekladu dĺžky 4m?

zdravím vás, ja viem že toto nie je spravna otazka ale predsa skusim , kolko a ake želeso by ste dali do monolitického prekladu dlžky 4 m, svetlý otvor 3,6 m. pristavi som do vnutorného rohu domu take male prekrytie. strecha by stam bola plochá, drevenná z OSB dosiek a hore folia FATRAFOL. ten malý otvor nie je problém tam dám keremický nosníky do priečok ale ako spraviť ten velý nosník. rozmýšlal som že ba som to spravil monilit a bol by to zaroven aj veniec solu z malým oknom. čo poradite?
Odpovedať
@mullerko treba presne napisat ake tam bude zatazenie - presna skladba j s hrubkami vrstiev. Dobre by bolo pridat rez cez nosnik a strechu. Treba uviest rozmer nosnika - sirka / vyska aky chces mat. Ten stlp je betonovy? nemas lepsie hned urobit oba nosniky betonove, ked uz budes betonovat ten dlhy.
Odpovedať
ten roh vystaviam z ytongu 60 *38 cm ?! (ostali mi z hrubej stavby). neviem aké tam bude zataženie, ten "mini" krov spravím z hranolov 15 x 8 (ostali mi zo strechy) asi ich nám na rozpon 50 cm, nato dám 22 mm OSB dosku a nato 30 cm pochôdznej rockwoll izolacie (ostala mi z hlavnej strechy) a fatrafol šírku nosníka by som potreboval 30 cm a výška je jedno 40 -50 cm už som o tom rozmýšlal že to celé spojím aj velký a maly preklad do jedneho monolitu.
Odpovedať
Profilova fotka
Variant 2: osadit tam nie beton ale ocel UPE160 (na pilier a do steny kapsu hlbky 200 mm. Plochou stojiny orientovat UPE do exterieru a z interierovej strany do toho U-cka nastrkat tie krokvicky z prierezu 80/150.. a do steny do kapsy alebo na BOVA papuce.. tie krokvy by som dal v rastri 600 mm. a nato skladbu ako chcete. Takto to bude bez mokreho procesu, bez debnenia a okamzite nosne.
Odpovedať
nechcem zakladat novu temu len pre toto, ale kde kupujete tie UPE profily ? potreboval by som 2xUPE160 5metrov, mozno bezne v stavebninach ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?