Keramicky preklad KPP 12 Wienerberger

Mam taku otazku : mam kupene tieto preklady o dlzke 3 m (4 ks).V technickych listoch sa vsade uvadza ulozenie na lezato.Co sa stane ak ich dam tzv. na stojato (na kratsiu stranu)?Idem totizto vyburat nosnu stenu (otvor ma svetlost 2,3 m) hrubka muru cca 45-50 cm,tramy podoprete.Myslim ze by uniesli viac na stojaka a ja by som kludnejsie spaval :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bandolero tie preklady získajú nosnosť až nadbetonovaním, vzniká ťahová a tlačená zóna. Položením nastojato znížite nosnosť zhruba na polovicua možno aj menej, záleží aká výška je predpísaná na zabetonovanie.
Odpovedať
@jan45 chcel som vypilit v stene drazku,vlozit ich na betonove patky na krajoch, potom medzi preklad a zvysny mur natlct bud porfix (10 cm hrubka) alebo palene tehly.
Odpovedať
Profilova fotka
takto na diaľku sa statika nerieši, všetko záleží od zaťaženia.
Odpovedať
@bandolero toto je cesta k problemom, neviek kde chces tie preklady pouzit a ako pise @jan45 neviem ake je zatazenie na preklad, ale toto nie je cely nosny preklad ! Toto je len spodna cast prekladu (tahana zona), vrchnu cast prekladu musis dorobit na stavbe, bud dobetonovanim, alebo nadmurovanim - tym vznikne tlacena cast prekladu. Az spolu nadmurovana (tlacena) cast prekladu a dolny preklad KPP12 (tahana) cast prekladu tvoria jeden nosny prvok. Skus si precitat aspon technicky list vyrobcu - bude, alebo malo by ti to byt jasnejsie.
Odpovedať
Ale ved na to pojde este rad porfix tvaroviek ktore sa napoja na vyrezany mur.Aj v technickom liste je bud nadbetonovat alebo vymurovat rad tehal.Teda ak som to riadne pochopil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?