Kam ulozit nosny vnutorny mur ?

Dobry den. Prisli mi zalozit rohy, a hned prvy tvarnicu vysunuli o 5cm za platnu, tj. urobili sokel. a otazka sa vynara - pokial mam nosny mur od obvodoveho muru (ktory bol o 5cm vysunuty), tak musim pripocitat na sirku izby tychto 5cm, alebo nie? Priklad som nacrtol v obrazku. Vdaka PS: pytam sa preto, aby vnutorny mur bol tam kde ma, tj, nad zakladovym pasom. co by urobilo 5cm posunutie so statikou ?
Odpovedať
Preco sa nedrzali projektu? Nosny mur neposuvaj a daj ho ako ho mas v projekte zakotovany.
Odpovedať
neviem preco sa nedrzali projektu, ten som im daval. je to L dom, cize tak ci tak (isto si to vies predstavit) je jeden mur posunuty.. Tak ci tak sa opytam dozoru, len hladam info, postrehy.. lebo je to divne, velmi divne.
Odpovedať
takto su okotovane zaklady.. no ale oni to dali 5cm mimo zakladovej platne. to ej v norme, alebo cele zle ? ale aby murivo islo 15cm od hranice zakaldovej platne, to ej tiez divne, nie ? tak som to este zatial nevidel.
Odpovedať
@dusantt mne tiez posunuly nosny mur o 5cm, vtedy som si to nevsimol, ale pri montazi strechy uz s tym bol problem. Tiez mam Lko. 15cm je uz dost. Ved si pozri celkovu dlzku domu a ta musi sediet s kotami na projekte. Ja som mal zaklady a dosku na centimeter presne, tak s tym nemali problem.
Odpovedať
@dusantt so statikou to neurobi nič zásadné
Odpovedať
Vdaka, cize urobi to nieco so stropnymi nosnikmi, vlozkami, a nasledne aj krovom.. Zistil som, ale to si este overim, ze je to len 5cm mimo tych zakladovych pasov, teda mimo povodneho uplneho stredu tych pasov... To by ma ani vo sne nenapadlo, ako uzko vsetko so vsetkym suvisi :) Predsa len, keby je sokel z druheho radu, zatazenie by bolo rovnake ako teraz, viacmenej, ale nie na vnutornych nosnych.. Ale mozno je to dobre a len mne sibe z toho, lebo sokel by tak ci tak urobil 5cm namiesto 10cm v L casti teraz, cize nosniky v strope by boli cca rovnake. Hold, zaujimave, ale naucne.. Inak platna je +-3cm, a to mi strechar povedal, ze to nic.. Len sa to bude musiet pre istotu asi v kazdej faze prepocitaat, ci to sedi..
Odpovedať
@dusantt ak mas strop nosniky a minky tak potom ten nosny mur neries, tych 5cm tam nebude hrat ulohu.
Odpovedať
@dusantt predpokladam, ze tam mas murarov a nie klampiarov a ze vedia co robia. Murivo sa vysuva najcastejsie z dovodu vyrovnania nepresnosti platne (dlzkovy odskok, nepresnost v kolmosti). Z obrazku co si prilozil nie som mudrejsi. Vysuvat tvarnicu kvoli vytvoreniu sokla nevidim dovod. Ved prezrad sirku muru, hrubku zateplenia a hrubku zateplenia sokla.
Odpovedať
@stowasser sirka muru 30cm hrubka zateplenia 20cm a sokel zateplenie 15cm.. tak mozno je to potom dobre, ked to vysunuli za ucelom vyrovnania platne, ale je to takmer vsade vysunute o 5cm. zakaldali original majstri, tak snad je to dobre, no stale mi to neda spat, ak jednu stranu vysunuli o tych 5cm (mam tam styrodur namiesto salungu), tak by sa sirka miestnosti z 350cm mala tiez posunut, nie ? lebo potom ten zakladovy pas sa netrafi presne na stred..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?