Jednoduché riešenie na sokel

Zdravím všetkých! Cez víkend plánujeme urobiť sokel. Chcel by som zvoliť nejaké jednoduché a hlavne lacné riešenie. Sokel nemám a ani nebudem mať odizolovaný polystyrénom. Šalovačky sú len osieťkované a oklébrované. Zvažujem tieto možnosti: 1. Použiť zvyšný štrk velkosti 04, ktory nám ostal z poterov a zamiešať "jemný" betón s duvilaxom a s trochou vápna kvôli konzistencii, túto zmes tenko natiahnuť na sokel (ktorý je už osieťkovaný a oklebrovaný), vytvoriť ryhovanú štruktúru a po vyzretí to chcem natrieť fasádnou farbou. 2. Natiahnuť ešte jednu vrstvu klébra (alebo flex kleber - neviem, čo by bolo lepšie) - ale tu by som chcel do klébra primiešať trochu štrku 04ky, aby som mohol vytvoriť ryhovanú štruktúru, potom natrieť fasádnou farbou. Ktorá z týchto možností je podľa vás perspektívnejšia - dlhšie vydrží na sokli? Díky za všetky názory!
Odpovedať
Profilova fotka
ani jedná ! nezmysel taketo miešanice! buď tam daj to čo sa použiva na sokle,alebo keď cheš šetriť tak to jednoducho natrií farbov ;-)
Odpovedať
bežne používané fasádne farby na sokli nevydržia preto sa práve na sokel používa obklad , marmolit a pod. niečo odolnejšie voči vode vlhkosti ....
Odpovedať
my nemáme žiadny sokel, omietku máme až po zem, lebo mne sa sokel nepáči a je to tak 4 roky a všetko je ok....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?