Je to nakrivo ?

Ahojte, chcel by som sa opytat, ze pokial vymurovana stena, ktora je dlha 9 metrov ma v strede odchylku cca 3 milimetre, tak da sa to povazovat v norme ? proste to ako keby jemne uchadza, obcas su zubky 1mm (nerovna tvarnica), co iste zakryje omietka, no aj tie 3 mm by mala v pohode zakryt, cize praca to je zla, dobra, ci normalna ? Aby ste ma chapali, nie na vysku, ale na "hlbku", cize ako keby spagat je tie 3mm v odchylke.. Alebo sa to musi prebrusit? Dakujem pekne.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To by som neriešil 3mm na 9 m nieje nič. :-)
Odpovedať
Cize to uslo tak do obluka.. Neviem prilozit obrazok, ale asi chapete, usla ako keby do domu, asi kazdou tvarnicou o nepatrny zlomok ale ked ich tam je 10 na polstenu, uz sa to nakopilo. Ale inak ani ten porobeton nei je nic moc, jeden ma hrubku o 1 milimeter menej a druhy o milimeter viac, a hned je tam 2mm zubok, ak chceme zachovat 1 stranu licovanu. No dokonalost v hrubej stavbe asi nie je jednoducha :D
Odpovedať
Dokonalosť neexistuje v praxi. Tri milimetre na 9 metrov je super. Tvarnice majú odchýlku až 5 mm na jednej palete.
Odpovedať
@berg4 Ak sa v stavebníctve bavíme o milimetroch, tak to buď maximálne spokojný s prácou murára. Ja mám tiež rád presnosť, vyplýva to z môjho povolania, ale tu je taká nepatrná odchýlka na takej dĺžke vrcholom murárskeho umenia. :-D Murár ktorý to bol schopný a ochotný takto precízne postaviť by mal byť verejne pochválený pred rozvinutou zástavou a naštartovanou V3S - kou. Ja som si všetko muroval svojpomocne, totálne som sa snažil, a z nejakých príčin sa mi občas stalo, že jedna strana steny bola vo vodováhe a druhá letela. Tomu som dodnes nepochopil. Už len to, že stavbárske výkresy sú kótované väčšinou v centimetroch vraví za všetko ;-)
Odpovedať
ale prosim ta, 3mm na 9m stene? sa mi verit nechce!!! skor si myslim ze si to zle premeral, to musi byt predsa viac, nakolko tie tvarnice maju podstatne vacsie odchylky od vyroby, ale ak su to fakt 3mm tak to potom klobuk dole...
Odpovedať
@berg4 Ešte dodám, že minulý týždeň som bol svedkom, ako pri vnútorných omietkach, ktoré sa robili do váhy, museli na niektorých stenách urobiť omietku hore 10 a dolu 50mm. Ale to už je prasačina, murár mal asi modrý pondelok, alebo každý deň bol modrý :-D
Odpovedať
@zdendzi alebo ako sa hovorí "fúkal vietor"
Odpovedať
@berg4 To si akým spôsobom meral, že si zistil takú odchýlku. Ináč katastrofa, keď sa niekto dotazuje na takú odchýlku.
Odpovedať
@zdendzi to ja som zial zase svedkom na svojom dome ako mi omietkari omietli steny postavene vo vahe tak, ze hore 20mm a dole 10mm... dokonale mury nezarucuju dokonaly vysledok.
Odpovedať
myslim ze je to zanedbatelne... je to par mm a na taku dlzku to nic nie je ziadny strach 8-)
Odpovedať
Keď sa muruje tak samozrejme na rohoch šnúra dolieha na tvárnicu, Ovšem pri murovaní od rohu ďalej nikto nedotíska tvárnicu až na šnúru pretože by ju mohol vysunúť vonku. Preto odstup v strede do 5 mm je normálny.
Odpovedať
@berg4 To si nás chcel presvedčit ako geniálne to máš vymurované, alebo ako inak sa to dá chápat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bubulka722 nie, ale bol to moj prvy rad/mur v zivote.. tak som si chcel overit, ci idem spravnym smerom.. tak je pravda, ze ma to stalo tak 6-7 hodin makacky.. clovek sa cely zivot uci.
Odpovedať
@berg4 Iný perfekcionista. Teba by som nechcela mat doma. Neber to doslovne, ale čo tu riešiš nie je celkom o.k.
Odpovedať
@bubulka722 cize hadzat tehly hlava nehlava, len aby boli pozlozene, je oK? alebo nadavat na svojpomocnikov je ok, lebo oni to nevedia ? ani zdaleka nemam perfektny zivot, ale cim lepsie ulozim prvy rad, tym lepsie sa mi potom bude pracovat vyssie.. len a len o to mi ide.. robim to ako recesiu, pretoze porobetonari mi zle zalozili rohy, tj, nakrivo.. druhu teglu polozili sikmo o 2,5mm priblizne.. ale co na robim.. nie kazdy je dokonaly 8-)
Odpovedať
@berg4 tiez son sa snazil aby som mal pekne rovno vymurovane...lenze prisli omietkari a moje pravouhle steny su v cudu..., ale zato ziadna tragedia. Bude to v pohode 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@berg4 myslim ze to privelmi prežívas. ;-) . Ak ti toto nadšenie vydrží do konca stavby, myslim ze @mirom113 má slušnu konkurenciu :-D
Odpovedať
@berg4 Tak sa hned neurážaj. My dvaja s mužom a pár pomocníkmi sme postavili skoro celý dom svojpomocne. Bola som na každej jednej brigáde, hádzala do miešačky, vláčila táčky, podávala tehly, miešala kleber, takže ma prosím neber tak, že ja nemám páru čo stavba domu obnáša. Ja si velmi cením každého kto stavia svojpomocne. Moj muž nespával kvoli tomu, že postavil nakrivo komín a pritom bol vo váhe, takže tak trochu ta chápem. Neboj to ta prejde, ešte stavias len múry. ;-)
Odpovedať
@jankazb jaj no na strechu si netrufam :D @bubulka722 ja som sa fakt neurzail, len som mieril na ludi (NIE TEBA), co tu demonizuju svojpomoc.. ale nepamatam si nicky uz..
Odpovedať
@berg4 To tu zvyknú robit najma PRO prispievatelia, ja som si už na to zvykla a beriem to s úsmevom práve preto, že neporovnatelne lepšie sme si mnohé veci urobili sami ako od firiem. Možno sme mali pech, ale na stavbe sme mali len max. 3-och skutočných majstrov svojho remesla, mnohých sme zo stavby hnali, ked sme videli ako kynožia materiál za naše peniaze. Strechu sme si tiež dali urobit, kedže nemáme len jednoduchú sedlovú. Prajem vela zdaru pri práci a fakt sa nestresuj kvoli blbostiam, lebo to na tebe može zanechat následky. Ten dom si treba predsa aj užit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zdendzi Ty si ako ja... tiež chcem mať všetko perfektne a rovné. Keď som staval pivnicu, tak som si doviezol tri palety DT-čiek, ktoré mali výšku 250mm. Keď som ich minul, doviezol som ďalšie dve palety a až pri položení prvej som sa zhrozil. lebo boli o 4mm vyššie, ako tie čo som mal predtým. 4mm - pre mňa niečo nepredstavitelné. :-) Tak som išiel reklamovať do stavebnín a tam ma veľmi rýchlo uviedli do reality, lebo podľa technického listu mohli mať toleranciu +-5mm Tak som ako blbec každú jednu , ktorú som musel dokladať k tým ostatným zrezával karbobrúskou. :-)
Odpovedať
@jamk1 ale takychto ludi ako ste Vy j je coraz viac :) aj moja zena je taka. Par milimetrov menej, viac a ide sa zblaznit :D lebo uz to nie je tak ako si predstavovala.. :)
Odpovedať
@minko09 Predstavy sú jedno, realita druhé. Ak by si skúsila aké náročné je stavat dom, tak by taká puntičkárka nebola. @jamk1 Tvoje zhrozenie chápem, pretože ak robíš viac radov a každý je o 4mm vyšší, už to výškovo nesedí, aj ked si neviem predstavit zrezávat každú DT. Viem, že rozmery sa líšia podla výrobcu. My sme mali najskor 250mm a druhá várka bola 230mm. V stavebninách nám ich v pohode vymenili. Inak tvoja profi robota je vidno na to obklade, ten je fakt úžasný.
Odpovedať
treba si uvedomiť ,že stavba nieje ako urobiť tabulku v pocitaci a kedže dnes každy len pocitač ,potom vidia svet idealisticky
Odpovedať
@vrajmantak Tak, tak. Brat išiel robit záhradnú drevenú chatku, všetko do bodky naprojektoval, urobil si dokonca 3D vizualizáciu, na rozumy chodil za mnou a s robotou za mužom. No ale už to má hotové a je na seba patrične hrdý. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Ďakujem pekne. :-)
Odpovedať
@bubulka722 asi do istých vecí a práci ju budem musieť zasvätiť nech si ich vyskúša. Možno ptoom zmení názor :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak presne, vela ludi to tak uz len vidi
Odpovedať
@minko09 Presne tak, múdrovat dokáže každý. Nech si vyskúša a pochopí. Začne si viac vážit to čo robíš.
Odpovedať
@bubulka722 tento vykend som ju zasvatil do tajov prace v byte :) to bolo radosti a nadavok :-D ale uz aspon nebude dzubat mna za kazdu chybu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?