Izolácia venca

je potrebné vkladať do venca izoláciu,ak potom budem celý dom zateplovať vatou 10cm. Dom je postavený s ytongu 375 a strecha bude z väznikov.
Odpovedať
@oli82 neviem, mozno ano a mozno je to len take psychologicke nieco, placebo. Ale ak uz pre absolutne nic ine, tak aspon ak ti vytlaci salung z vnutornej strany, bude jednoduchsie zbrusit polystyren, ako beton. Ja som dal, tie peniaze navyse by som dnes tak ci onak nemal http://www.modrastrecha.sk/blog/catsc...
Odpovedať
@oli82 ano ak veniec má mať približne rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti ako stena, čo by mal mať, zvlášť pri tak slabom zateplení.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame Ytong Lambda 300 + planovane zateplenie 20cm polystyren a veniec (u nas zaroven preklad) sme izolovali zvonka 5cm, zvnutra 3cm a v mieste okien a dveri aj zospodu. Je to velky tepelny most ak nie je odizolovany.
Odpovedať
Profilova fotka
Raz som sa nato pytal proj. tepl. techniky.. povedal mi ak je zateplenie 15cm a viac tak dodatocne izolovat veniec nema zmysel. takze ak je z ext. 10cm dal by som tych 5 cm do venca. izolacia z interietu ma mozno vyznam ten ze sa do toho lahsie natahaku kable na eli. Veniec je staticky prvok a ma svoju funkciu. Musi mat aj nejaku hmotu. jeho nadmerne redukovanie koli izolaciam v podstate sposobuje jeho znefunkcnenie. Nejaky rozumny minimalny rozmer zb prvku je okolo 250x250 mm.. Ak odoberiere z 300mm 50mm z exterieru 30 mm z interieu.. ostane 220 mm, ak je vysoky okolo 200 mm (dnes sa to kazdy snazi tlacit na minimum).. je to malo.. A to uz ako keby tam ani nebol. Aby dobre fungoval ma mat svoju hmotnost, svoju vahu. Ak ma v nom vystuz preberat nejame momenty potrebuje nejake rozumne rameno vnutronych sil.
Odpovedať
@oli82 - Zbytočne budeš dávať drahé XPS na veniec radšej pridaj izoláciu z EXTERiÉRU a aj z hora na veniec a dajte radšej 15cm vaty. Na veniec použite nejakú hydroizoláciu npr. DEN BRAVEN
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?