Isoshell - nové stavebné prvky

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť, resp. počul o stavebnom systéme Isoshell? S manželom sa o pár týždňov chystáme začať stavať a spomedzi všetkých stavebných materiálov sa nám tento systém vidí ako skvelá voľba. Ide o energeticky najúspornejší stavebný systém bez zatepľovania s rýchlou výstavbou s minimálnymi ročnými nákladmi na vykurovanie. Na Slovensku je to však novinka, preto som chcela vedieť, či s tým niekto má skúsenosť. Podobné materiály na trhu sú, ale toto je nejaká vylepšená verzia. Dokonca m2 vyjde lacnejšie ako m2 Ytongu so zateplením. Prikladám obrázok spomínaného stavebného systému. Ďakujem za všetky názory a odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@dominika3333 Ahoj, podarilo sa ti nieco blizsie zistit o tomto stavebnom systeme? Nam sa to tiez velmi pozdava. Projektant co nam robil projekt ma z toho postaveny dom. Robil to svojpomocne s tym ze si dokonca do toho aj sam miesal beton. Takze ten si to chvalil hlavne kvoli tomu ze steny su z toho pekne rovne a sklada sa to ako lego. Oproti Veloxu to ma vyhodu v tom ze do Veloxu idu zvonku zelezne skoby a tym padom je potrebne davat hrubsiu omietku alebo to dotatocne este vyrovnat zateplenim. Co vsak pri tomto systeme nie je problem. Jedine co vytkol ze ta tensia stena pri zalievani sa lubi sem tam vydut. Ale to sa riesi dodatocnym debnenim. On vsak este nebyva v tom dome lebo ho dokoncuje. Takze hladam niekoho kto uz v niecom takom aj byva. Najde sa tu niekto? Info moze byt aj do IP. Dakujem.
Odpovedať
@diablo2728 Ahoj, priamo u predajcu sme si zistili vsetko o tom systeme, manzel bol pozriet aj v Madarsku, kde z tohto systemu domy uz postavene su, dokonca v Miskolci majitel tohto domu vyhral cenu za najuspornejsi dom, plynove kurenie ho ROCNE stalo cca 100 €, myslim, ze dom mal okolo 80m2. Rozhodli sme sa pre tento material a domcek mame takmer hotovy, prave pracujeme na stierkach a obkladoch. Blizsie info IP :)
Odpovedať
@diablo2728 co viem , tak v cechach to volaju medmax - uz som videl viac domov z toho ... jedneho casu som aj ja nad tym uvazoval ... ale nasiel som lepsiu variantu - VPC , to o tom vyduti je pravda .. ja som videl ze to prasklo a beton sa rozlial do "vnutra" .. ale v tomto pripade nebol dodrzany technologicky postup, takze to nebola chyba materialu ako takeho :) ten madarsky som pocul ze je lacnejsi ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?