Hydroizolácia stĺpu

Chcel by som sa prosím spýtať či má ísť na podporný stĺp strechy hydroizolácia. Ak áno kde. Teraz mám spravený betónový základ ale budúca úroveň terénu bude vyššie tak či až tam alebo ju spraviť na súčasnom základe a potom ju vytiahnuť dookola stĺpa hore. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@jumt Izolácia ide medzi základ a stĺp. Potom sa vytiahne nad úroveň terénu. Vidno to na fotkách, niektoré sú trochu neostré, ale je to vidno.
Odpovedať
@chrobak7 Super. Ďakujem
Odpovedať
Rovnako som daval izoláciu na zaklad - 2xlepenku. Kedze armovanie stlpa tvorilo 8 roxorov, normalne som to navrtal a miesta prechodu cez lepenku poriadne poistil tekutou lepenkou. Potom som na stlp lepil dalsi lepenku z každej stramy tak, ze spodok som natavil na zaklad a vrch som potiahol nad uroven terenu.
Odpovedať
@chrobak7 ak hydrouzolaciu nedam na DT pred zateplenim zakladov stane sa nieco?
Odpovedať
@pluvko Nebudeš mať hydroizoláciu. Inak neviem, načo mi tam na ten stĺp dávali ten modrý XPS. Podľa mňa je zbytočný, tam netreba žiadnu tepelnú izoláciu.
Odpovedať
@chrobak7 Lebo ja som dal na zaklady (DT) len 10cm EXP a nato mopovku....treba to prerobit alebo myslis ze to uz mam nechat tak a radsej investovat cas mozno niekde inde ( samozrejme aj prachy )
Odpovedať
@chrobak7 Ja som to dal takto..zle?
Odpovedať
@pluvko Ty to máš úplne inak, než sme doteraz diskutovali. Keď si pozrieš prvé moje príspevky, tak tam vidno, že ten stĺp má vlastné základy. Ty máš stĺp položený už na základovej doske. Máš medzi stĺpom a zákl. doskou hydroizoláciu tak, ako medzi zákl. doskou a múrmi? Na fotke to nie je vidno. Ak áno, tak je to v poriadku. To, ako teraz ošetríš základy je úplne jedno, tam už nenaizolueš nič. Jediné riziko môže byť, ak si tie stĺpy neodizoloval od tej zákl. dosky, že vlhko bude vzlínať po tých stĺpoch. Ale keďže sú celé vonku, voda sa možno odparí skôr, než by stihla vyraziť viditeľne na povrch. Teraz nemá zmysel s tým niečo robiť. Ale nie som stavbár, je to len môj laický názor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?