Hrúbka priečok

Ahojte. V projekte mám stanovené 30 vonkajšie, 20 nosné múry a 10tky priečky. Nieje to podla vás malo? Ak mi trena v kupelni ťahať odpad a vodu od umyvadla z jednej strany a z druhej od wc. V izbe potrebujem vstavané skrine a tahat elektrinu a internet. Nie si 10tky predsa malo? Ano viem vo dala projwktantka alw pytam sa na skúsenosti. Akurat som volal so známym a nadaval do telefonu ze by v zivote uz 10tky nedal. Ze treba rúry aj izolovat a je problém aj s krabivkami na elektrinu atd.. Co vy na to?
Odpovedať
@truly daj 15tky priecky, ja ma! 12,5 a zda sa mi to tenke. Podomietkove moduly na baterie tam ani neosadis.
Odpovedať
@truly Podľa toho z čoho ideš stavať tak 12,5 alebo 15tky. Hlavne ide o útlm hluku. Lebo na skriňu stačí aj drevo 25mm nieto ešte 100mm stena
Odpovedať
My davame v projektoch klientom 150 priecky kvoli profesiam, nosnr steny stacia 200 zalezi na tom ci je tam este poschodie v tom pripade radsej 250 co sa tyka obvodovdoveho muriva staci 300 a zase ked je tam pos hodie 350
Odpovedať
Lepsie su 150. Na spajze a tak mam 10 a je to malo. Ked som vrtal skatule alebo sekal eletriku isiel som durch.
Odpovedať
taktiez sa priklanam ku 150 s co najvacsou hustotou cize 600-700kg/m3. Na to ked das omietku, tak to bude nepriezvucne a nebude ziaden problem pri tahani cohokolvek v murive. Cenovy rozdiel minimalny oproti 125 a uzitkova hodnota "bez obmedzenia".
Odpovedať
Profilova fotka
Daval som 200ky kvoli hlukovemu utlmu 150 je malo akonahle das krabicu je z toho 100 a to si na zaciatku nechcela
Odpovedať
Vďaka všetkým pomohlo!
Odpovedať
Profilova fotka
@truly 10 stačí - daj predsadenú montáž ZTI. Niektorí majstri vodári sú schopní ti presekať durch stenu aj hrúbky 20 cm... Pozri sa do montážneho predpisu daného výrobcu ako sa majú robiť drážky a výrezy, a či sa vôbec môžu do akej hrúbky, atď..
Odpovedať
@truly pozri si silku. Ja plánujem všade 100mm priečky okrem jednej v kúpeľni. Nepriezvucnost ma ako 250mm pórobetón
Odpovedať
@laco17 Vodari by len sekali a drazkovacku ani nepoznaju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?