Hrúbka obv. múrov.

Minule som tu čítal názor zástancu za čo najtenšie obv.múr a čo nahrubšie zateplenie-nemám nič proti :-p . Rád by som aby ste tu napísali ľudkovia čo ste stavali v posl.rokoch ako ste na tom. Aký dom máte- druh materiálu obv.múrov a ich hrúbka-druh zateplenia a rovnako jeho hrúbku. napr.: poschodový-ytong 30cm-EPS 20cm
Odpovedať
1
2
robis nejaky prieskum alebo co ta vedie k tejto teme?
Odpovedať
@pokakany_trpaslik montovaný dom 50 cm
Odpovedať
@cubicomp @blacksr Také niečo hľadám. Myslel som len murované domy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja idem práve dávať 30 Heluz family brúsenú - lepenú + 20 cm polystyrén. Tak som si nechal nakresliť projekt. 8-(
Odpovedať
20cm bvt + 30cm sedy eps
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter Doooobry, starec... Vidno, že myslíš do budúcnosti... 8-) To by už mohli - pre tento Tvoj múr - začať vyrábať aj 4-sklo...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom uz vyrabaju :) http://oknoplast.sk/sk/okna/prislusen...
Odpovedať
Poschodovy, ytong P4-500 hr.250, EPSg hr.250
Odpovedať
Porfix 300mm + 200mm eps
Odpovedať
ytong 300 + 200 EPS g
Odpovedať
Profilova fotka
ytong 300 + 200eps stena +400 knauf strop+180eps podlaha :)
Odpovedať
ytong (p4-500) 25cm + eps 25cm, podlaha 20cm,strop 45cm...rok vyroby 2014 :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Fuha, tu je to ako "Kto ho má hrubší." :). Nechápem, čo sa ešte vôbec zdržujete s tými tehlami (kvadrami), je to neefektívne mrhanie časom... :).
Odpovedať
Poschodovy 17,5 cm VPC + 30 cm eps
Odpovedať
@gorgar Asi si víťaz ...čo nedáš album nech sa pokocháme? A čo je VPC? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pokakany_trpaslik ja by som povedal, že VPC budú asi vápenno -cementové (cihly) tehly? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pokakany_trpaslik Opravujem - vápenno-pieskové tehly. :-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik vitaz, to urcite nie :) su tu na ms aj s 15cm a s viac eps a ano su to vapenno pieskove cihly , asi , tak neako sa ta skratka zauzivala ... A album, netreba, je tu uz dost albumov co z toho stavali, je to stale o tom istom.
Odpovedať
po tom, co tu citam budem asi jedina divna, ale my poschodovy, palena tehla Wienerberger 38 cm, murovana maltou, nie lepidlom, 8 cm polystyren. Rok zaciatku 2008
Odpovedať
Profilova fotka
@cannella asi nebudeš divná, my tiež tehlu 38 a zateplenie dokonca iba 6 cm
Odpovedať
@majama15 @cannella Nic si z toho nerobte, kazdy robi chyby :-). Jo, a kedysi bol standard 5cm EPS a 8cm EPS bol uz nadstandard.
Odpovedať
Profilova fotka
bungalov, 17.5 cm vapenno pieskova tehla + 30 cm sivy polystyren
Odpovedať
@danculd Chyby? :-N
Odpovedať
@cannella Zrejme mal na mysli, že ten EPS je priúzky, lebo na stenu 38cm sa odporúča aspoň 15cm hrúbka, inak si zrejme posúvaš rosný bod do muriva...(?), ak som napísal hlúposť, tak niekto to určite opraví. Tiež mám 38cm a zateplovať neplánujem a aj projekt sme zadali tak, že bude bez zateplenia... Keď to tu tak čítam, pripomína mi to dobu, keď po "revolúcii" prodemokraticky orientovaní občania naškriabali posledné peniažky, aby sa vydali do Paríža a tam zistili, že sa brodia v psích výkaloch, tak sa im to zapáčilo, že potom aj u nás začali ťahať psov do panelákov, obliekať im svetríky, obúvať papučky a podobne, až od samej "lásky" z tých psíkov a ich potomkov zostalo už len niečo, čo je pes iba fyziológiou (bohužiaľ s ľuďmi to nie je o nič lepšie...). Alebo keď "ľudia" vymysleli, že budeme jazdiť na "biopalivá" a namiesto chleba sa začala pestovať repka a potom sa všetci strašne čudovali, čože sa to deje.., no to, čo bolo jasné už na začiatku, že sa diať bude. Toto "polystyrénovanie" je niečo podobné..., nič nie je zadarmo a to, že dnes masy nevidia, aká je protihodnota, neznamená, že žiadna nie je :)..., ale to je vlastne taký kolobeh ľudských dejín :).
Odpovedať
@beginner7 to tvoje "polystyrenovanie" je bohapusta fyzika a ekonomika.
Odpovedať
@beginner7 namiesto pisania dlheho prispevku, ktoreho informacna hodnota = 0 si radsej mohol par odrazkami zhrnut, ake su uskalia systemu tenkeho nosneho muriva a hrubeho zateplenia..dakujem
Odpovedať
@benco :) Ty nepotrebuješ žiadne informácie, veď predsa všetky už máš :), žiadne úskalia neexistujú, len krajšie zajtrajšky... A zas informačná hodnota = 0 :).
Odpovedať
@beginner7 nic si z toho nerob, na tuto otazku nedokazu odpovedat onakvejsi frajeri. naposledy projektant tuto otazku uzavrel s tym, ze on by nechcel byvat v polystyrenovej skatuli, cim ma argumentacne uplne odrovnal a uz som sa potom radsej viac nepytal, takze rovnako to urobim aj teraz :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam bungalov obvod je 44 a nechystám sa zatepľovať,môžeš pozrieť album...
Odpovedať
Pridávam sa do klubu - 44 tehla + 0 cokolvek ine :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?