Hrubá stavba z vibrolisovaných betónových tvárnic

Dobrý deň, rozhodli sme sa predsa pre náš RD, že ho postavíme z vibrolisovaných bet. tvárnic :-D Po preskúmaní výhod a nevýhod, chcem predsa ešte vedieť Vaše názory, či skúseností, ktoré s týmto systémom máte. Vopred Vám ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Je to zbytočne pracné.
Odpovedať
Profilova fotka
ak to máte vyriešené komplexne, predsadíte sdk ako povrchovú konštrukciu, môže to byť prínos, ale potrebovalo by to aspoň nejaké zdôvodnenie výpočtom, porovnaním.
Odpovedať
@ezruell Steny si postavte z pórobetónu a strop zo železobetónu. Je to najlepšie riešenie. Porovnanie vášho riešenia oproti mojemu: a) nevýhody - hrozne drahé (penosklo, tvárnice, betón, ťažká práca, polystyrén, zasa práca, hrubá vyrovnávacia omietka, zasa práca) - ťažko odstránite tepelný most do základov - pod stenu je pórobetón slabý a penové sklo na Slovensku neodskúšané, hĺbková izolácia základov nesie sebou riziká - dlhý čas výstavby - ťažko sa robia siete - vysekávanie otvorov na zásuvky, frézovanie drážok na káble, prebíjanie otvorov na vodu - slabo tlmí mikrovlny b) výhody - čisto betónová stena je nezničiteľná - nedá sa prestreliť ani samopalom
Odpovedať
Profilova fotka
skusim na rychlo porovnat + a - + pevna konstrukcia + akumulacne vlastnosti ( no moze to byt aj nevyhoda ak sa steny v lete rozpalia ) + zvukova izolacia - dlzka vystavby - velmi pracne pocas vystavby - velmi tazka a pracna instalacia rozvodov a sieti - nutna vatcsia hrubka a komplexnost tepelnej izolacie
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne za postrehy ;-) .. mna presvedčili štúdiá a už postavené domčeky z tohto systému(prešla som pracne všetky vyhotovené stavby) idú nám to robiť chlapci, teda majstri, kt. vedia namiešať aj klasickú maltu :-D :-D Ide o to, že ja som zástancom tradícií, ak by bolo možné, tak staviam z hliny a slamy. Na solbet, či porotherm a ytong, porfix.. cenovo sa na tvárnice ani nešplhá a tak či tak to budeme musieť zatepliť.. ;-) a ideme s energetickým certifikátom na pasívny dom. Preto, sme sa rozhodli, tak ako rozhodli a to, že je to pracné a čo nie je? na zateplenie ideme použiť min. vatu plus styrodur :-D
Odpovedať
@ezruell Aha, ty chceš murovacie betónové tvárnice, nie šalovacie. Ako chceš odstrániť tepelný most steny do základov? Alebo chceš zatepľovať zvnútra. No, komu niet rady, tak to je jeho vec. (Biely) pórobetón je nová (ekologická) technológia, ktorá je lepšia ako zastaralé technológie typu tehla, hlina, kameň, jaskyňa... Nie je dôvod uberať sa niekam do primitívnosti a zániku civilizácie, keď to čo posúva svet do predu je rozum.
Odpovedať
@sappa - stena z 50 cm pórobetónu je pevnejšia ako 20 - 25 cm steny z murovacích betónových tvárnic, predovšetkým na vybočenie -+ akumulovať môže aj betónový strop, dokonca je lepšie ak je akumulácia hore, nie na bokoch alebo dokonca dole -+ 50 cm porobetónu zvukovo izoluje tiež ... ostatné súhlasím
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp no nepovedal by som ze stena s porobetonu je pevnejsia skorej naopak unas v robote by ta 50 kilova skrina zavesena na stene vedela hovorit svoje este stastie ze na nikoho nepadla v stene zostali len velke biele jamy kedze kotvy vysklblo aj s kusami porobetonu ked uz sme pri tej akumulacii tak mam otazku na ktoru som od nikoho nedostal jednoznacnu odpoved tak skus povedat co si o tom myslis mas dom a vo vnutry je 20 stupnov vypnes kurenie a vystavys steny s materialov 50cm porobeton vs 20cm betonu s 30cm sedeho polystyrenu zime -20 a na stenu bude posobit vietor o rychlosti 30 km/h co skorej ochladne?
Odpovedať
@sappa Neupresnili sme si na čo je pevnejšia. Ja som uviedol vybočenie. Vietor je pre dobre izolovaný dom nepodstatný. Ohľadom domu si nedal všetky potrebné informácie. Môžem spočítať relaxačný čas pre samotné steny. a) pórobetón 50 cm ... 142 hod = 6 dní b) betón 20 cm + polystyrén 30 cm ... 964 hod = 40 dní zdroj: http://www.stavebnictvi3000.cz/vypoct...
Odpovedať
Čo máte s tou pracnosťou?? ináč.. to realizujete vy tie stavby? či? Alebo opýtam sa takto, z čoho staviate, či projektujete vy? Lebo mám dojem, že koho chlieb jete, toho chválite.. ja som chcela objektívne názory! bez predsudkov.. ĎAKUJEM!! 8-(
Odpovedať
@ezruell Cena práce sa odvodzuje od jej náročnosti. Napríklad ťažšie steny bude drahšie postaviť. Alebo naniesť tenké lepidlo hrebeňom je ľahšie ako vyrábať veľké množstvo betónovej "malty".
Odpovedať
@ezruell Z vybrolisovanych tvarnic staval tusim @mio23, skuste pozriet jeho album. Ja som napr. staval zo salovacich tvarnic 20cm sirokych, su zaliate betonom a previazane zelezom. Moze prist kludne zemetrasenie, 3. svetova a myslim si, ze dom bude stat dalej. Vyhody betonovej steny z mojho pohladu: + akumulacia (vyssia tepelna stabilita) + vysoka pevnost pri mensej hrubke + lahsie dosiahnutie vzduchotesnosti Medzi zapory by som dal: - vyssia pracnost pri robeni rozvodov, avsak rozvody sa robia na dome iba raz a potom sa uz uzivaju iba klady. Navyse som takmer vsetko tahal podlahou, takze toho sekania bolo minimum - vyssie naklady pri demolacii stavby, ale toto ma momentalne nezaujima - vyssia tepelna roztaznost ako keramika. cez leto mi robili omietky a este som nemal zateplene. Na juznych stenach sa v spojoch s prieckami vytvorili trhlinky do 1mm. Po zatepleni a zatmeleni trhliniek bez problemov - Treba vyriesit tepleny most v pate muriva. Vyriesil som ho jednym radom z porobetonu ytong lambda. Cuduj sa svete, ytong to vydrzal... Co sa tyka casu vystavby, tak firma robila steny asi 2 tyzdne, ytong, alebo tehlu by vytiahly mozno za 5 dni, ale to je pri celkovom case realizacie stavby nepodstatny rozdiel. Co sa ceny tyka, tak 1m2 steny (tvarnice, beton, praca) stala do 35Eur. Cennikova cena 30cm ytongu je 38Eur, ale to je bez roboty a samozrejme bez zlavy, ale myslim, ze pod 40Eur aj s robotou to nebude. Myslim, ze @radopp ma nejake tajne dohody s predajcami ytongu, takze by mohol vediet, po com sa pohybuju ceny po zlave a mozno aj cena za pracu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moji chlapi sú spokojní s cenou a ja tiež ;-) nezjednávam veľmi ;-)
Odpovedať
@supiiik Ako máš riešený tepelný most stien do základov?
Odpovedať
@radopp Je to v texte "- Treba vyriesit tepleny most v pate muriva. Vyriesil som ho jednym radom z porobetonu ytong lambda. Cuduj sa svete, ytong to vydrzal..."
Odpovedať
@supiiik Zaujímavé že statik čo som sa ho pýtal si trhal vlasy a že tak slabý porobetón to neudrží.
Odpovedať
Pozrela som ;-) a podobne bude aj môj domček vyzerať, akurát teraz v sobotu idem pozrieť na zakladanie stavby jedného domu, tak som zvedavá :-) A to, že ma budete pán Rado urážať, že rozumom idem dozadu ;-) ... ma neurazíte ;-) .. a budem ešte viac Vami pohŕdať ;) robíte si úžasnú REKLAMU! ozaj ;-) aj tomu Vášmu ytongu (y) .. že vraj ekologické ... známa dáva reklamovať celú stavbu.. pretože jej tak nasiakla vodou obvodové murivo, že je z toho úplne zhrozená.. vy predávate špongie? či ako to mám chápať?
Odpovedať
@ezruell off topic, ale nedalo mi to - ako tak pozeram tvoje emoticony, mas v lavom oku po kazdej vete nejaky tik - odporucam uzivat magnezium :)
Odpovedať
@radopp No ja som daval po obvode ytong lambda a na vnutornych nosnych muroch P4-500. Statik si trhal vlasy po tom, ako si mu to povedal, alebo potom, co vypocital zatazenie toho prveho radu? Lebo to je rozdiel. To nie je o pocitoch, ale o vypoctoch. Mne dal na taketo riesenie statik razitko s tym, ze ten ytong ma este hodne rezervy. 8-)
Odpovedať
@gashtaan Tebe pomáha magnézium? Máš šumák?
Odpovedať
@radopp veru pomaha :) sumive je na nic...
Odpovedať
@ezruell Ak nájdeš dobré riešenie, tak ho uznám. Ytong je špongia, je to uvedené v oficiálnych materáloch ytongu, takže nič nevysúdi. Tá špongia má super vlastnosť, že je paropriepustná. Takže miesto nasávania vody by ju mala odvádzať. No ale dojebabrať sa dá všetko. ;-)
Odpovedať
@gashtaanAkú formu máš? Sirup? Na čo ti pomáha? Neverím že máš tik.
Odpovedať
@radopp tabletky - mliecnan horecnaty dihydrat 470mg. Uz nemam tik, lebo uzivam magnezium.
Odpovedať
@gashtaan Dobre, a na čo je dobré ešte magnézium? Ďakujem.
Odpovedať
@radopp http://www.lenprezdravie.sk/clanok-17...
Odpovedať
Ja mám rada svoje tiky , každý máme nejaké to postihnutie. Ozaj Ti to pomáha? Nadobúdam dojem, že nemá význam sa tu pýtať na nejaký názor odborníkov! Nemá to význam, stále si omieľate jedno to isté dookola. Ak už má niekto iný názor, tak má zrazu tiky!! Ďakujem nikto ma úrážať nebude! Presadzujte si aj naďalej tie vaše múdrosti .. doví dopo!
Odpovedať
@ezruell A čo tak kompromis? Ytongové obvodové steny a vnútorná plná betónová priečka? Pár ľudí to tak má. Akumulácia by bola rovnaká, stavba by bola lacnejšia. a kvalitnejšia.
Odpovedať
@gashtaan Ďakujem. Aké doplnky sa ešte oplatí brať? Tí čo vedia o čo ide, vedia o čo ide, a tí čo nevedia, sa bezdôvodne urazia.
Odpovedať
@ezruell to bolo reci, ze teba neurazime... a to som ani nepisal k teme, len som si to tu zbezne cital a zaujalo ma to more zltych zmurkajucich smajlov. Proste, vyzeralo to tak histericky :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?