Heluz VS Porotherm

Otázka stojí jasne. Ak už teda tehla, tak ktorá z týchto dvoch? (steny budú v šírke 300). Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@branique my sme sa rozhodli pre Porothem, tiež máme 30cm, boli lacnejšie
Odpovedať
Porotherm TI
Odpovedať
@branique dajte porobeton :-D kamarati stavali z heluzu a porothermu ale stavali by uz radsej z porobetonu...
Odpovedať
@danifedor A aj uviedli nejaké dôvody, že prečo porobeton?
Odpovedať
@branique porobeton= vyhody: lahke orezanie muriva, zasekavanie, praca s murivom ... nevyhoda je zabudovana vlhkost od vyroby... je dobre nechat stavbu rok ´´odvlhcit´´ pred zateplenim. tehla= zle zasekavanie, lame sa, je krehka, vyhoda ze je pomerne sucha od vyroby...
Odpovedať
Profilova fotka
@branique Ja som takisto riešil túto dilemu v jeseni 2014. Vyhral nakoniec heluz, lebo pri 30 cm hrúbke a plus-mínus rovnakej cene mal heluz family neporovnateľne lepší tepelný odpor. Zástupcovia oboch firiem sa podliezali s cenami - porothermák bol o centíky lepší, ale ako píšem, rozhodli TI vlastnosti. A možno som mal šťastie, ale neviem, či bolo vôbec 20 tehál puknutých z celej dodávky. Som s touto tehlou spokojný a šiel by som do nej opäť. :-) Len pre info: dal som na to 20 cm baumit open (polystyrén).
Odpovedať
Ja som dával porotherm 30cm. S celej stavby boli odrezky atď cca 2 fúriky. Prasknuté bolo možno 5ks. Nedával som polovičky, všetko sa rezalo z celých.
Odpovedať
@leonardom Ďakujem veľmi pekne za skúsenosť. Asi pôjdem teda aj ja do toho Heluzu. A samozrejme ďakujem všetkým za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Uz mate asi aj vymurovane z toho heluzu? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skor nez znacku by som riesil celu koncepciu obvodovych stien. Urcite by som sa vyhol tym superizolacnym tehlam, ktore su drahsie ale v cene dostavate len viac vzduchu a krehky crep. Prakticke fungovanie ich vlastnosti bude po sekani uplne ine ako uvadzaju technicke listy. Potom co sme testovali krehkost roznych typov tehal vrtanim a ukotvenim hozdenky, nebral by som na obvodove steny nic ine aku AKU tehly.
Odpovedať
Porotherm 30 je kvalitna tehla! Porobeton je cele zle
Odpovedať
Neviem odkial si ale na vychode Heluz nedokaze dat ani zdaleka tak dobru cenu na tehly ako Porotherm...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
obe su dobre.Tam je to uplne jedno.Tu sme staali pre zákazníka (na zapade) z Heluz,lebo bola cena ocosi lepsia ako Wien.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?