HELUZ tehla

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať na skúsenosti s touto tehlou. (http://www.najlepsiatehla.sk/) Má tie medziotvory vyplnené polystyrénom a preto to vypadá zaujímavo. Začal som si obehávať stavebniny. Iba v jedných m navrhli aj toto a celkom to chválili. V ďalších dvoch mi povedali, že je to novinka a že by do toho nešli. Pretože sú vraj ešte neni známe všetky reálne vlastnosti tejto tehly. Takže moja otázka stojí, staval z toho niekto už a ak áno, spokojnosť? Ďakujem.
Odpovedať
1
2
12
Heluz ktory roky chvalil svoje pol metrove tehly ako top stavebny najzdravsi material a tlacil do hlavy ako zateplny dom EPSKom nedycha.... trocha sa sprisnuje normaa a uz tlacia eps do tehly a je to zrazu super najlepsi kozmicky material. Ak by som staval tehlovy dom co uz teda neplanujem tak jediny pripad kde by som take nieco pouzil by bol prvy rad na oddelenie tepleneho mostu a aj to by bola max hrubka 25cm. Inak musi to byt riadna pecka do tejto tehly drazkovat vodu, odpady a pod. :-D
Odpovedať
Čiže reálna skúsenoť žiadna. Škoda :( Ale aj tak ďakujem za názor. Mimochodom, nešiel by si globálne do tehly, pretože do Ytongu sa ľahšie drážkujú inštalácie atď? Alebo je dôvodom niečo iného? Díky.
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez uvazujem na tym..ci pouzit heluz 2v1 (teda s polystyrenom) alebo radsej bez a poriadne zateplit...ak niekti vie poradit aku hrubku tehly by bolo najlepsie pouzit a ake hrube zateplenie, popripade aky je cenovy rozdiel medzi jednotlvymi variantami.. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@22nikuska tensia tehla + zateplenie bude pri rovnakych vlastnostiach lacnejsia. Ostatne zavisi od toho aky je tvoj ciel a tvar domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@branique ma lepsie tepelnoizolacne vlastnosti nie ze sa lepsie drazkuju instalacie :D a je aj drahsia ocosi
Odpovedať
Profilova fotka
@22nikuska niekto dava itong 40ky a nezatepluje....pri tehle 38ke aspom 10-15cm izolacie
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj prosím ťa a čím je najlepsie zateplovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@22nikuska to zavisi od situacie a preferencii. Pri novostavbe sa najcastejsie pouziva polystyren, biely alebo sedy podla toho kolko miesta je k dispozicii.
Odpovedať
My ho máme celý Heluz systém v poschodovom nízkoenergetickom dome..Heluz family 44 2v1, viacero domov som už z toho videla stavať...stavba stojí dva roky..žiaden problém s dražkovaním a s podobnými výmyslami, že stavba nedýcha sme nemali, ani veľký odpad, ani pobyté tehly, aj pri reklamácii rozbitého prekladu nebol problém. Dali sme si urobiť test termovíznou kamerou, napriek tomu, že sme nemali špičkových robotníkov, žiaľ, tepelné mosty neboli, niektorí ľudia toho narozprávajú, vačšina je takých, ktorá takú stavbu ani nevidela a ani v nej nebola..ale keďže je to novinka, tak to musí byť zlé a preto, že je drahšia, tak tým duplom. V dome sa cítime príjemne..
Odpovedať
sorry Rozbité tehly
Odpovedať
Ja mám v projekte steny 30ky. V stavebninách ma nahovárali na steny 40ky (práve na tento typ Heluz s vnútorným zateplením) ale bojím sa spraviť takúto zmenu. Lebo niekde som čítal, že treba sa zásadne vyvarovať nejakých zmien oproti projektu (ak sa nejedná iba o drobnosti)...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám Heluz family 30 a zatial som maximalne spokojny .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@branique my sme nechceli zatepľovať..architekt, ktorý nám navrhoval dom sa celý život venoval hlavne riešeniu problémov s plesňami a vlhnutiu a zatekaniu domov, návrh nášho domu bol skôr výnimkou jeho práce..pokiaľ viem, ku kolaudácii sa určitá zmena dá urobiť dodatkom, ale radšej by som si to overila, či to nebudú považovať za závažnú zmenu.. neviem síce, čo spôsobilo, či chytré izolace, bramac therm, alebo 44 zateplená tehla, že sa v dome skoro nekúri, nie je potrebné, drží si teplo, a naopak dom sa veľmi neprehrieva, výsledok je dobrý..hlavne v zime to bolo cítiť..ja si myslím, že je to tehlou..
Odpovedať
@roxana280 A zo máte teda steny 44ky. Ja mám v projekte 30. Neviem, či by aj tá tehla vnútorne zateplená pri rozmere 30 nepotrebovala ešte vonkajšie zateplenie...
Odpovedať
@branique to by bolo potrebné riešiť s odborníkom..na to vám žiaľ neodpoviem, na to sú potrebné výpočty, aby ste vedeli aké sú tepelné straty, my sme podľa toho kupovali aj tepelné čerpadlo, podľa tepelných strát vypočítaných.tehla bola jeden zo vstupov na výpočet.
Odpovedať
Profilova fotka
@branique nedaj sa nahovorit na somariny a uz vobec nie ked mas hotovy projekt. Oproti tvojemu rieseniu 30+zateplenie, ti ta tehla nema co priniest okrem diery v penazenke .
Odpovedať
@majkoj už som čakala, kedy začnete s tou dierou v peňaženke
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 som rad, ze som nesklamal, kolko v tom dome byvas a kolko kWh rocne ide u vas na kurenie ?
Odpovedať
@majkoj vy viete dobre, ze od decembra kurime 2014... Daikin Altherma 11,6 kW trojfazove, zvyhodnena sadzba eko kurenie...mesacne platby mame 19 eur, 250 metrov stvorcovych uzitkovej plochy bez podkrovia, kde mame odkladaci priestor, akonahle budu po roku vyuctovania, splnim vam sen a odpoviem vam pravdivo na vase otazky, teda poslem vam vyuctovanie vykurovania..co sa tyka byvania. mame byt takze vikendovo este.. chodime tam denne, nakolko este prebiehaju dokoncovacie prace..nemame sa kde ponahlat..ani dovod..raz pride cas, kedy si pokecame a zhodnotime po dlhsom case byvania, verim, ze to bude prinosom pre obe strany..ja nehovorim, ze na nasom dome su veci, ktore by sme neurobili inak, ci uz nekupili..ale tehla patri k tym, ktore nemame dovod pokladat za zly tah
Odpovedať
@roxana280 veľmi rád by som videl ako máte vyriešené tepelné mosty, ale v albume nič nemáte. Škoda, možno by sme sa poučili.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 neber to v zlom prosim, ale nekuris ani rok, trvalo tam nebyvas a udaj kolko islo na kurenie nevies.Ale hodnotis a doporucujes. Prepac ale uz som ti to pisal, hodnotit mozes po par rokoch. Ja by som sa rad drzal faktov a cisel ako to mam, vo zvyku. @branique skusim teda fakty, rozhodnut sa musis sam: Heluz 2v1 44 http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena za kus 4.39€ na m2 70,24€ tepelny odpor 7,2 Heluz plus 30 http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena za kus 1.27€ na m2 20,32€ tepelny odpor 1.72 Sedy EPS http://www.internetovestavebniny.sk/p... cena na m2 13,20€ tepelny odpor 6,45 Cize orientacne kombinacia tehla a EPS a praca povedzme 43€/m2 cize to mas stale rozdiel cca 27€/m2 pri tepelnom odpore 8,17 Samozrejme je mozne, ze 2v1 dostanes v super akcii, lebo to nikto nekupuje :)
Odpovedať
@jaro113 ja nedávam fotky na net, je to súkromná vec..ani svojho syna či pod...ak niekoho poznám osobne, pozvem ho na návštevu, nech si urobí úsudok sám..pre cudzích ľudí súkromné info poskytovať je vždy riziko zneužitia..opatrnosť by som to nazvala...tepelné mosty vznikli tam, kde ešte nie sú žalúzie, ktoré budú na jeseň, žiaľ pri Veluxových podkrovných oknách.... .dom ,ktorý nemá žiadne tepelné mosty asi nie je..či? Keby ste videli ako sa stavajú domy na kľúč a čo dokážu narobiť roboši..ak zaplatím pár eur navyše čisto teoreticky ak, pre nejaký virtuálny tepelný most..o.k, oproti tomu čo sa platí na byte..je to nič..to nehovorím, o defektoch, ktoré sa tu akosi neriešia závažnejších , čo sa môže na dome stať pri odfláknutej robote..ja hovorím, každý dom môže byť dobrý, ak je dobre odvedená robota, všetky materiály majú svoje plusy aj minusy, akonáhle sú na figu roboši, všetko aj to najdrahšie aj najlepšie či najlacnejšie je úplne irelelevatné..lebo ak roboši zle robia, všetko ide do čerta..takže ja by som sa sústredila hlavne na kontrolu práce z našich skúseností.. a neustále sa mi to potvrdzuje.... zaplatiť si riadny dozor nech je tam stále a kope ich do zadku..či je to tehla,drevodom,ytong..nič neodsudzujem..len ich riadne dozorovať..kontrolovať
Odpovedať
@majkoj ja vás raz na kávu k nám pozvem :-) :-) ja viem, že je to drahé, ale čo nebolo? Pri stavbe domu, akonáhle chcem poriadnych obkladačov, tak mi nepôjdu robiť za pár eur..t,j príklad, čo sa u nás aj splnilo..sú dobrí, môžu si vyberať robotu a nechajú si zaplatiť patrične..dám prácu lacnejším východniarom a môžem rovno zaplatiť tým drahším aby prišli opraviť a vyjde ma to drahšie s toľkými nervami..ja som pri výbere materiálov riskla skúsenosti architekta ako som napísala s plesňami a zatekaním,vlhnutiu ,čomu sme sa chceli vyhnúť--to bolo porvotné kriérium, postaviť sa určite dom dá aj z lacnejších materiálov..ale..všetko má svoje pre a proti..
Odpovedať
@majkoj a koľko sme my platili za tehlu, koľko stojí teraz, neriešim , to je ako kupovať auto pred krízou a po kríze
Odpovedať
@roxana280 však práve aj preto je potrebný jednoduchý systém. No pri zateplených tehlách je tento problém jednoduchšie dosiahnúť. Teraz sa dajú tepelné mosty riešiť veľmi jednoducho. Pri zateplených tehlách je tepelný most už len na spojoch, či už styčných alebo ložných. A presne ako napísal @andymc, jednoducho výrobcovia tvrdia čo si im práve hodí.
Odpovedať
@jaro113 ja som tie tepelné mosty nenašla na termovíznej kamere, ani na vyhodnotení, robila to certifikovaná firma..takže mňa nepresvedčíte, dajte nejaký dôkaz...výsledky z termovíznej kamery konkrétneho domu..hlavne ak to nie je tak, že roboši odflákli robotu. čo je ten najčastejší problém tepelných mostov a všetkého zlého čo sa stane na stavbe ..naopak kto by veril, že tak slávne Veluxové okná výjdu ako najhoršie ako tepelné úniky?
Odpovedať
@roxana280 však ukáž aspoň výkres, detaily. A nikto netvrdí že velux má dobré okná, to sú iba ich obchodné tvrdenia. Už okno v streche je problém. Viem že si to nepriznáte, ale netvrďte ľuďom že je to dobrý systém. To že ste vy vyhodili peniaze naň je vaša záležitosť, ale tu sa ľudia snažia ušetriť na čom sa len dá. Obzvlášť ak sa dá ušetriť na rozumnej veci
Odpovedať
@jaro113 nuž šetríte na rozumnej veci, ak ste o tom presvedčený, hádam vám nebudem posielať projekt za ktorý som ja zaplatila peniaze na mieru? Asi by mal architekt súhlasiť..nemyslíte? Ani katalógový porojekt vám nik zadarmo nedá..
Odpovedať
@jaro113 ja nepotrebujem nikoho oblbovať, nemám z toho nič..ja tvrdím len to čo máme u nás aktuálny stav..čo bude nik nevie..istotu nemá nikto v ničom
Odpovedať
@branique mimochodom nakoľko sa táto diskusia vždy skončí rovnako pri peniazoch..neviem prečo vždy pri tehle..nemám čo viac by som dodala..takže opatovne odchádzam z diskusie, uzávery nechávam na každého
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?