Heluz plus verzus Porotherm profi

Pekny den vsetkym:) Chystame sa na jar zacat tahat mury a nevieme sa rozhodnut z tehal akej znacky stavat. Chceme stavat z 30-tky a zateplit to 12 resp. 15 mineralnou vlnou. Mame ponuku na Heluz Plus 30 a Porotherm Profi 30 za cca rovnaku cenu. Co by ste si vybrali vy?? Vopred dakujem za vsetky rady a pomoc.
Odpovedať
@lusssyk Porotherm :-)
Odpovedať
porotherm
Odpovedať
Hod si mincou, lebo nic ine ma nenapada. Kvalitou su porovnatelne a cena u teba tiez. Ja som staval z Heluz Plus, lebo som dostal dobru cenu a som spokojny. Keby som v tom case bol dostal lepsiu cenu na Porotherm, tak vezmem ten. Vobec nad tym nemusis rozmyslat.
Odpovedať
Profilova fotka
Heluz má oproti Prothermu lepší tepelný odpor.
Odpovedať
@lucinka33 dakujem za odpoved, znami nam radili, ze ked ma lepsi tepelny odpor, tak tym padom je krehkejsia a ked to ideme zateplovat, tak ze to je jedno aky ma odpor. tak uz sama neviem:(
Odpovedať
Profilova fotka
@lusssyk tak toto som ešte nepočula. :-N ked už zatepľovať 30 cm tehlu, tak pridať od 20cm vyššie ;-)
Odpovedať
@lusssyk Heluz Plus 300: tep. odpor R = 3,19 m2K/W (brúsená), 3,09 m2K/W (nebrúsená) pevnosť = 10 MPa rozmery = 247/300/249 (brúsená), 247/300/238 (nebrúsená) Porotherm Profi 300: tep. odpor R = 2,11 m2K/W (a to už aj s 3 cm omietkami, čo je dosť rozdiel oproti Heluzu) pevnosť = 10 MPa rozmery = 250/300/249 (oproti Heluz je o 3cm vyššia = žiadna výhoda, že by si trebárs ušetrila na malte, alebo pene, prípadne jednu šiaru tehiel - to nie) Ak máte rovnakú cenu, tak ja by som sa určite priklonil k HELUZU aj keď budete zatepľovať, aj markantný rozdiel v tepelnom odpore R sa v konečnom dôsledku prejaví na úspore na kúrení ;-)
Odpovedať
ja som tiez za Phorotherm zatial len z pocutia sa mi zda Kvalitnejsi
Odpovedať
čo sme počuli, Phorotherm chodí dosť popukaný, tak sme dali Heluz, cena bola lepšia a aj nič popukané
Odpovedať
@neyaa " zatial len z pocutia sa mi zda Kvalitnejsi" - že aký operátor ??? - :-D
Odpovedať
my máme porotherm profi 30. Stavebná firma mala obavy, ale murári boli nakoniec viac ako spokojní, dobre sa im pracovalo, nesťažovali sa, že by niečo bolo popraskané, ani my sme si nevšimli, že by bol nejaký problém :-)
Odpovedať
@lusssyk Vykasli sa na tepelny odpor. Chod do poriadnych stavebnin (tam svoj vyber zacni - dobre stavebniny - sluzba, na nezaplatenie!) a tam si chyt do ruky tehlu a vyskusaj. Okrem toho, tiez mam 30cm tehlu a uz by som ju nedaval. Dal by som najtensiu moznu, aku mi statik odobri. A nie 15, ale 20cm izolacie. Tehla nesie dom, izolacia izoluje. Takto to funguje. A kto mi neveri, nech si vezme kalkulacku a prerata si cenu pre tepelny odpor povedzme R=5 v 100% tehle, alebo podla mojho scenaru vyssie a uvidi... Nasobne rozdiely!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@achelan no z pocutia a z roznych clankov...diskusii :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?