Heluz family 30 versus heluz 30 brusena

ahojte aky rozdiel je medzi nimi okrem ceny? zateplovat budeme 20 cm mineralna vata Dakujem
Odpovedať
1
2
Brusena tehla má zbrusene lozne plochy vďaka čomu má presnú výšku. Brusene tehly sa muruju na tenkú vrstvu lepidla alebo penu, nebrusene na hrubú vrstvu malty, ktorá vyrovná výškové rozdiely medzi tehlami.. Toto si mala na mysli?
Odpovedať
takze Family nieje brusena? a co sa tyka toho R cisla tak su rovnake? Dakujem
Odpovedať
Akurát pozerám stránku Heluz a zdá sa že všetky Family tehly sú brusene.. ta druha na ktorú sa pýtaš je Sti, plus alebo uni?
Odpovedať
ja neviem nasla som akurat Uni ....je lepsia ako Family? alebo to je jedno a treba sa rozhodnut podla ceny?
Odpovedať
Tehla zabezpečí statiku, minerálna vlna sa postará o tepelnú izoláciu.. cena rozhoduje
Odpovedať
@soboli rozmerovo rovnaké, family by mala mať vyšší tepelný odpor, ale orientoval by som sa podľa ceny
Odpovedať
Ďakujem !!
Odpovedať
Aj aj to práve študujem. Family 30 má vyšší telepný odpor, čo je lepšie pre vykurovanie. Hodnota 3,78 m2K/W vs. 1,57 m2K/W. Tento rozdiel Ti doženie 8 cm izolácie navyše (pozerám Isover EPS 70 -> 8 cm tu spraví 2.1 m2K/W). Uni 30 má lepšiu zvukovú nepriechodnosť, zadrží 49 db oproti Family 39 db. Podľa fotiek má Family tenšie vnútorné rebrovanie. Máte niekto skúsenost s vešaním kuchynských skriniek v Heluz Family? Treba na to špecialne hmoždinky?
Odpovedať
Ešte som zabudol, že v online stavebninách je Family 30 drahšia o cca. 6.50 €/m2 oproti Uni 30.
Odpovedať
Takže UNI vychádza lepšie ? Okrem tepelného odporu,ktorý dobehnes izolaciou? Aj mňa by zaujímalo či niekto má skúsenosť s kabelazou a o vesanim kuchynskej linky
Odpovedať
len ak zateplíš EPS tak zvukovú nepriezvučnosť ním nezlepšíš. Je 39dB dosť ?
Odpovedať
@tino2 preco sa nezlepsi zvukova izolacia ak sa pouzije EPS?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@soboli Ak uz teraz vies, ze budes tak nahrubo zateplovat, odporucam inu znacku tehly. Heluz je velmi krehka tehla, navyse dost draha. Nespekulovat s UNI, to je na vnutorne nosne priecky, slabo izoluje. Ked uz taku, tak 25cm a hrubsiu izolaciu. @ivantausk Moj pocit je, ze EPS sirenie niektorych zvukov dokonca zosilnuje.
Odpovedať
ja som tiež riešila túto dilemu a nakoniec som dala Heluz Family 30
Odpovedať
@matorado myslíš že 25cm tehla 25cm izolácia? A aku značku tehly myslíš
Odpovedať
@snilek14 a ste spokojný? Koľko izolácie ste dávali a aku?
Odpovedať
Profilova fotka
@soboli akoj my mame heluz 30 brusenu a dali sme 18cm EPS = maximalna spokojnost = nemenili by sme. kabelaz a vesanie skriniek ziadny problem. V kazdych stavebninach maju fischer hmozdinky urcene do dierovanej tehly a drzi to ako fras! (srobovakom ani nepretocis)
Odpovedať
Zdravím Vás, ja idem stavať tento rok bungalov pod Tatrami a aj keď to bude stáť viac, som pevne rozhodnutý...... Heluz Family 2 in 1 44 cm, bez doplnkového zateplenia. Bude to trošička drahšie, ale keď od toho odrátam, následné náklady na zateplovací materiál, prácu za zateplenie, prenájom lešenia, zbytočný bordel a hlavne čas, ktorý sa dá využiť na práce vo vnútri domu....."držím sa pravidla" radšej zaplatiť za kvalitu, ako neskôr ľutovať kvantitu"..
Odpovedať
@lucas15 A potrebné energetické parametre spĺňaš, aby si skolaudoval...?
Odpovedať
@dedo758 Pýtaš sa na tepelný odpor R, ktorý je daný európskou normou?
Odpovedať
Celkovo parametre potrebné ku kolaudácii...
Odpovedať
@dedo758 Toto sú parametre podľa európskej normy:: Od 1.1.2016 pri návrhoch vonkajších stien je potrebné splniť odporúčanú hodnotu tepelného odporu R = 4,4 m2K/W (U = 0,22 W/(m2.K)). Od 1.1.2020 pri návrhoch vonkajších stien bude potrebné dodržať cieľovú odporúčanú hodnotu tepelného odporu R = 6,5 m2K/W (U = 0,15 W/(m2.K)). Parametre Heluz Family 44 cm 2 in 1: Súčiniteľ prestupu tepla U1: 0,13 W/m2K Tepelný odpor R2: 7,84 m2K/W Práve toto je dôvod, prečo o nejakom zatepľovanií ani len neuvažujem.
Odpovedať
@soboli Ano, 25, samozrejme, jedine po schvaleni statikom, navyse si over, ci vies zohnat hrubsiu vlnu ako 200mm.. Cim budes kurit? Lebo normu splnis aj s tensou vlnou v pohode.. Napriklad taku pezinsku zozenies min. o tretinu lacnejsie od Heluzu.. @lucas15 Ako mienis riesit tepelne mosty pri tejto tehle?
Odpovedať
@matorado Aké tepelné mosty v tehle... Vieš čo je najkrajšie na tehle Family 2 in 1???? že nemá žiadne diery, pretože je vyplnená lisovanými polystirenovými guličkami... a tým že nebudem zatepľovať, žiadne ďalšie tepelné mosty vytvárať nebudem... v tom je to čaro priplatenia si za kvalitu
Odpovedať
@matorado kúrenie bude plynové v podlahe a krb ,len asi zostaneme pri 30+20 už aj preto že projekt je hotový a s týmto sa nám už nechce špekulovať 😃
Odpovedať
@lucas15 Nie v tehle. V skare. Vidis ten evidentny raster muriva na termokamere? https://goo.gl/images/UrPsqv https://goo.gl/images/T9Jzu7 Tvoj pripad ;-) @soboli Pochopitelne. Ale nad drahou heluzkou by som sa urcite zamyslel.. 500€ ti to urobi barsjako..
Odpovedať
@matorado Ver mi že keby to bola 30tka tehla... možno by to robilo problémy... ale pri hrúbke 44 cm budú aj tie škáry najmenším zlom...ale každopádne ak by si mal zlepšovák ako tieto mosty zminimalizovať... počúvam, rád sa nechám poučiť....
Odpovedať
@matorado tak nad značkou sa určite zamyslime, budem to konzultovať aj so stavebným dozorom ale v zásade sme ochotný ísť aj do inej značky
Odpovedať
@lucas15 Prave pri dobre zateplenom dome naberaju tep. mosty na dolezitosti a na riziku.. Rad poucim pevne rozhodnuteho cloveka - termoomietka. Vyhovarat nezmyselnu tehlu ti nebudem, tvoje prachy..
Odpovedať
@matorado mrkol som si túto omietku: baumit-termo-omietka-4o-l Myslíš si že je nutné ju nanášať o hrúbke 4 cm, ako to je spomínané v popiske ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?