Heluz alebo Britterm?

Zdravim, vie mi niekto poradit ci stavat bungalov z tehal Heluz alebo Britterm??? Alebo aspon skusenosti s tymito druhmi?? Dakujem kazdemu za odpoved :-)
Odpovedať
@zuzanka278 Ak chcete zateplovat, podporte lokalneho vyrobcu (ipelske tehelne), vtedy totiz na tepelnotechnickych parametroch beznych 30-tok az tolko nezalezi. Ak nechcete zateplovat, Heluz ma lepsie tepelnotechnicke parametre (myslim ze najlepsie z bezne dostupnych vyrobcov - o to su ale krehkejsie) Kvalita vyrobkov je relativne porovnatelna, viac zavisi ako budu nakladat, ako bude sofer soferovat a ako budu vykladat. Stavebny material je krehky, staci s ramenom silnejsie drbnut a poskodi sa cela paleta.
Odpovedať
My sme stavali s Heluz, výstavba bola jednoduchá, žiadne problémy pri konštrukčných detailoch. Práca bola presná, ukladanie súvislé. My osobne sme nemali veľa nepodarkov a tehla sa nerozpadala. Dom sme postavili pomerne rýchlo a býva sa nám veľmi dobre. Akumulačné vlastnosti sú nad očakávania. Skvelá teplota v zime aj v lete, čo šetrí energie. To len tak v skratke. S druhou tehlou nemám skúsenosti.
Odpovedať
My sme stavali z Brittermu, veľká spokojnosť s cenou, presnosťou aj pevnosťou tehly. Čo sa týka krehkosti, murári ju veľmi chválili, že si k nej bez problémov mohli dovoliť to, čo k Porothermu isto nie. Takže za mňa Britterm..
Odpovedať
rozhodni sa podľa ceny ja som dal heluz famili ale cenu som dostal porovnateľnú ako na briterm či porotherm
Odpovedať
No najlepšie si je to dať naceniť. Nám dali lepšiu cenovú ponuku heluz, tak sme zvolili ich.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka278 HELUZ je t.č. jednoznačnou jednotkou na našom stavebnom trhu. Ceny sa vždy doslova dohadujú ("handlujú") a tak môžeš ten heluz pokojne kúpiť za tie isté peniaze, ako britterm. A ak by aj nie, na nejakých 100-200 eurách pri stavbe domu za 100 tisíc nezáleží, ak sa Vám to vráti v kvalite a tepelných parametroch. Ja som vyberal z heluz a poroterm. Vybral som si heluz family brúsenú 30 cm a na to som dal 20 cm polystyrén. Absolútna spokojnosť pri murovaní a aj bývaní. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?