Existuje stavbárska komora na kontrolu stavebných firiem ???

Profilova fotka
Máme problém, firma nám postavila obvodové múry zle aj veniec ( vôbec ho nepreviazali, dali zle preklady) , existuje niekto , kto to môže skontrolovať a napísať k tomu nejakú správu ? Staviteľ si myslí, že je to dobré a že my vymýšlame, ale dali sme si to pozrieť aj iným stavbárom a len sa zhrozili ! Trebalo by zakázať tejto firme stavať domy !!!
Odpovedať
@inuska111 v komore su akurat tak stavebni dozori, robosom tazko niekto zabudne stavat... ved je kopec takych "majstrov" co snad ani zakladku nedokoncili.
Odpovedať
@inuska111 hlavne im N-E-Z-A-P-L-A-Ť-T-E, a v budúcnosti pýtajte R-E-F-E-R-E-N-C-I-E. Bez toho, aby ste videli predošlé práce a rozprávali s ľuďmi, pre ktorých stavali, neberte žiadnu partiu. Sú to predsa vaše peniaze. A zaplaťte si D-O-Z-O-R-A. A nie, sťažovať sa nemáš komu. Môžeš sem uviesť "reklamu" do vlákna o nekvalitných firmách. Nech si dajú ostatní pozor.
Odpovedať
@inuska111 . MM je odborne spôsobilý stavbyvedúci, ak vieš čo to je. Preto do stavebníctva trocha vidím. Dnes môže v stavebníctve na Slovensku podnikať ktokoľvek, aj ty. Na vydanie živnostenského listu na drobné stavebné práce nepotrebuješ dokladovať vzdelanie. Preto je živnostníkov v stavebníctve ako maku. Každý druhý, ktorý sa nevie uplatniť v svojom odbore, robí stavebné práce. To, že má niekto ŽL ešte neznamená, že je vyučený murár, tesár a pod. Potom sú na trhu aj takí, ktorí sa ráno idú podpísať na Úrad práce a odtiaľ hneď na fušku, možno aj na stavbu k tebe. Tí sú úplne najlacnejší. Kto vyberá podľa ceny, nech sa nečuduje. Väčšina ľudí je dôverčivá, verí "majstrom", že sú stavbári, nepýtajú ŽL ani vyučný list, nedožadujú sa majiteľa firmy. Ak je to firma, mal by ju zastrešovať človek so stavebnou školou, strednou, príp. vysokou. On zodpovedá za svojich pracovníkov. Väčšina majiteľov stavebných firiem, podnikajúcich buď na základe ŽL, alebo s.r.o. majú odbornú spôsobilosť stavbyvedúceho, alebo stavebného dozora. Majú urobenú štátnu skúšku, sú vlastníkmi okrúhlej pečiatky a sú evidovaní v Slovenskej komore stavebných inžinierov. Ani to však nie je zárukou kvality. Ako ti napísali vyššie, pýtaj sa na referencie. Alebo si zober stavebný dozor, dopredu si over, či má na to oprávnenie. Neexistuje žiadna odborná inštitúcia, ktorá by kontrolovala stavbárov. P.S. Ten tvoj staviteľ je asi len dohadzovač.
Odpovedať
Profilova fotka
@inuska111 Daj si spravit znalecky posudok od znalca z odboru stavebnictvo 370000 zoznam vedie ministerstvo spravodlivosti. Potom zajdi na policiu a takisto podaj zalobu na sud.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon ešte sme im nič nezaplatili , ono je to tak, že ten dotyčný čo staval bol znamy, boli sme aj na jednej stavbe čo staval a dotyčný ho chválili , že je to výborný staviteľ, neskôr sme pochopili, prečo to tak povedali ... Sme mu verili, keďže to bol ,, známy ", jeho robotníci - 2 chodili na našu stavbu ako na dovolenku - nikdy sme nevedeli kedy tam pôjdu , tak by sme ani nevedeli, kedy tam poslať dozor. Zistili sme , že dôverovať sa nevypláca !!! Dnes sme si dali stavbu skontrolovať inou firmou a nechápali, ako mohli dom tak sfušovať. Napr. veniec sa musí celý rozobrať a urobiť na novo atď atď. Neskoro plakať nad rozliatym mliekom, teraz sme len zvedaví aké nám dá vyučtovanie ...
Odpovedať
Profilova fotka
@oli18 staviteľ má ľudí a jedn čo nám tam staval murár bol starý chlap - podľa jeho rečí - vynikajúci murár - stavbár ! Ale ako sa stavalo možno pred 30 rokmi asi ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?