DT-čka na zakladovu dosku (ukladanie)

Caute, mám spravenú zakladovu dosku pod pivnicami a potreboval by som radu ako ďalej ukladať DT-čka. Pôjde mi tam asi 9 až 10 radov na seba . Betonoval by som chcel polovicu cca 4 rady a tak ostatné. Prvý rad DT-čiek ste ukladali do zakladovej malty alebo ste používali niečo iné poradte čo je dobré.? Navrtávali ste aj roxory? Matúš
Odpovedať
@matus157 my sme nalepili 2x IPU pod mury a potom sme ukladali DTcka v pivnici do betonoveho lozka (taky menej riedky beton - cement, piesok, voda).. betonovali sme kazde tri rady, davali sme vystuz podla projektu, ale do platne sme nevrtali roxory (je to zasypane a nepohlo sa to, nema dovod :) )
Odpovedať
@matus157 prvý rad som dával na maltu a kajliky aby to nekleslo pod váhou. Aj som vŕtal. Aj viazal.
Odpovedať
@matus157 Roxory si mal napichať do tej základovej dosky, kým bol betón čerstvý. Teraz ich síce môžeš navŕtať, ale narobíš sa jak otrok a bude ti to trvať deň - dva. Neviem, akú radu očakávaš. Jasné, že DT dáš do zakladacieho lôžka, aby bol vodorovný prvý rad, keď náhodou doska nie je rovná. A dávať výstuž vertikálnu aj horizontálnu a priebežne zalievať betónom. Pozri si na youtube, je tam veľa videí, ako sa murujú DTčka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?