Doloženie porfixom

Ahojte, robim dom teramalica ale chýba mi posledných 18 kusov na nosnej vnutornej stene. Termalicu skladom nemaju nikde a tak som zvažoval porfix 50x25x20 bez drazky. Len sa obávam či ma porfix taku nosnosť aby som ho už len doložil do tej nosnej steny. Ide o bungalov, ačkovoa strecha, pochodzna povala bez poschodia, a samozrejme armovany veniec. Nemal by tam byt problem, len ma zaujíma váš nazor. dakujem
Odpovedať
@truly nie som si istý..ale to nie je prieckovka? Radšej počkaj a daj zaucho tomu kto to objednaval :-)
Odpovedať
Nuž,keďže sa z porfixu stavajú domy prečo by nemal mať dostatočnú pevnosť? A predstav si aj poschodové... :-) Dokonca je jedno ako tvárnicu otočíš,takže smelo dokladaj... :-)
Odpovedať
@dodok tak nejako tak to vidim. 4 poschodové baraky a drzi to no :D Nakoniec som zohnal termalicu. @tominohorvath mozno sa ja zle vyjadrujem. Je to krizny mur a hore nesie len veniec a 4 stojky strechy.
Odpovedať
@dodok ešte som nevidel dom postavený z prieckovky...alebo je 20cm šírka nosný alebo obvodový.?
Odpovedať
@truly to tvoje "len" sa mi páči. Len = 1tona.
Odpovedať
@tominohorvath tak ano nie ken len ako len samozrejme. Povodne tam bola 25, to uz ti pride ako nosna? Projektantka to prerobila na 20. Kolega stavia a ma 24 termalica. A to ma nie tak komolikovanu strechu oproti mne a kopa rohov mu chyba lebo tam ma samonosne rohy atd.. Dom je poataveny z 30tky. 20tky su priečne mury na ktorych je veniec a 12cky priecky na izbach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?