Dobrý deň.Ideme stavať dom,a bolo nam doporučene ytong 45.ale stále neviem či je to dobrá voľba.?

vie niekto povedať výhody resp.nevýhody?
Odpovedať
Profilova fotka
Kym bolo doporucene? Co mate v projekte? Je tu milion diskusii o hrubke muriva, pohladaj pocitaj a sama zistis....
Odpovedať
Zacni citat odtialto: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
Profilova fotka
ytong áno, 45cm nie, stačí 30+izolácia, pod 10 nemá význam. Spočítajte si cenu 45cm ytong a 30 cm ytong + 20 PS rozhodnite sa. Ešte pripočítajte neklady na kúrenie za 20 rokov.
Odpovedať
nie je nic lepsie, ako palena tehla. ytong, porfix a podobne veci, samy odpad je v tom. tehla je tehla a nieje nic lepsie, kvalitnejsie. a moze si hovorit a pisat, kto chce, co chce.
Odpovedať
Presne tak ;-) ytong dobrá voľba ale tenšie murivo a hrubšia izolácia ;-) Takže 30tka a 20cm izolácie alebo aj 25tka a 25cm izolácie a viac ;-)
Odpovedať
suhlasim s @danifedor a s @jan45, @stanislavao - "tehla je tehla" je nazor majstrov, ktori zacali po ucnovke murovat v 50tych rokoch, dnes tie tiehly stoja za prd :-|
Odpovedať
@stanislavao hmm, este by som chcel pocut aj realne argumenty pre tehlu a nie len slovensky dríst, ze tehla je tehla. Ked pride na realnu debatu, tak rozhovor konci, kedze neni co povedat okrem somariny, ze tehla dycha. Keby si vedela, kolko bordelu sa dava dnes do tehly :-D
Odpovedať
Ahoj, tiez sme sa rizhodovali co dat, nakoniec sme dali ytong lambda+, coz znamena hrubku 375mm a nemusis zateplovat, kedze to ma uz koeficient prestupu tepla ako ked das tensi a nato este izolaciu. Cenovo ci das hrubsi ytong alebo tensi+izol. Neusporis nic. Ibaze je to este dalsi cas, ktori ti potom majstri zapocitaju. Nazory ako vidis sa rozchadzaju, v konecnom dosledku je to na vas co date. Ja v nasom dome vidim preciznost s akou sa da z ytongu robit, ale to je aj na majstroch, ako si na tom daju zalezat. Pokial sa spytas elektrikara a vodara, tak ti povedia ytong, kedze sa s nim pre nich robi lepsie, nemas tam tolko odpadu, ulomkov a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
murivo 30cm a izolácia 15-20cm
Odpovedať
Predpokladam, ze sa jedna o Ytong Lambda. V tej hrubke splna normu platnu od buduceho roku aj v nevysusenom stave (R=5.06). Hrubka 37.5, ktora je tu spominana je nedostatocna. Pokial sa dohliadne na realizaciu, bude to bez problemov NED. Ked sa porovnava s tehlou, ano, porobeton sa lahsie opracovava. Ale uz som cital aj dost staznosti, ze je Lambda az prilis droliva, takze praca majstrov musi byt rovnako jemna, ako praca s tehlou. Ako uz bolo napisane, lacnejsie s ohladom na tepelnotechnicke parametre vychadza 30 ytong a 15 cm zateplenie. Ak vsak nechcete zateplovat z akehokolvek dovodu, a neplanujete pasivny dom, tak je Ytong Lambda 45 v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?