Do akej výšky ťahať priečky a prečo?

Zo zaciatku som planoval stavat priecky az po strop a posledne ca 2-3 cm vypenit penou. Teraz rozmyslam, ci je to skutocne potrebne alebo nie. Co su vyhody a nevyhody? Ja som to chcel hlavne kvoli zvukovej izolacii dat az po vrch. Co vy na to?
Odpovedať
hovorí sa tomu diletačná medzera. a má svoje opodstatnenie pri vnútorných priečkach.
Odpovedať
A co by sa stalo, keby mala ta diletacna medzera napr 30cm? Malo by to negativny vplyv na dilataciu? Myslim, ze nie ;) @skoroamater
Odpovedať
2-3 cm je štandard diletačna medzera , tak neviem čo pišes .Normalne ti odpoviem a toto je reakcie. Tak typicke modrostrechovske
Odpovedať
@skoroamater nie, nepochopil si. Ja chcem tahat priecky iba ca 5cm nad sadrokarton a teda budem mat 10-15 cm sparu... A pytam sa, ake to ma vyhody a ake nevyhody... Nechapem toto vztahovacne chovanie ludi... Nicim na teba neutocim, proste sa pytam a naznacujem, ze u mna dilatacia urcite nebude problem....
Odpovedať
nikde si nenapisal ze ich ides stavat nad SDK strop , to je uplne ina tema. SDK strop nie je , iba SDK podhlad. Strop je konštrukčná vec , SDK interiérová vec. Tak nabuduce daj spravne info.A ked sme uz spravne zorientovaný , tak minimalne z akustického hladiska by som priečky dal az po strop.
Odpovedať
@virnik27 presne tak.
Odpovedať
@ivantausk ja nechápem, načo stále vymýšľaš. :-D Veď to sprav tak, ako sa to robiť má a máš po probléme. Alebo to daj spraviť niekomu, kto vie, ako sa to robiť má. Opakujem. Niekomu, kto to robiť vie. ;-)
Odpovedať
@megdesign jop :) Uz som to prebral so svojim stavebnym dozorom a pojde to vrch s tym, ze posledne 2-3 cm vypenime. Sranda to bude na vrchnom poschodi, kedze tam mam iba parozabranu a nie keramicky strop :)
Odpovedať
@ivantausk hore rovnako, ale bez peny. ;-)
Odpovedať
@ivantausk výhody nie sú žiadne, dozor ti dobre poradil.
Odpovedať
@slavoslav no vyhodu urcite vidim v tom, ze mozes cokolvek tahat ponad ne bez potreby vyrezavat pre to otvory. Ale tak nevravim, ze je to super obrovska vyhoda... Taktiez menej prace a mensia spotreba tehal... Takze su, len su asi v podstate zanedbatelne ;)
Odpovedať
tahat az hore a vrch parc ,vyplnit vatou alebo popripade penou,ja som dal vatu
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?