Dispozícia bungalovu

Ahojte. Poprosim o nazory k podorysu, rady na zaklade skusenosti a vecne pripomienky. Ide o bungalov s vyuzitelnym podkrovim. Z vychodnej strany sused s obytnymi oknami vzdialeneny 7m, na juh zahrada suseda siroka 10 m, na zapad moja zahrada v sirke 16m. Pocet izieb na prizemi chcem zachovat ako je na navrhu. Viem, ze umiestnenie spalne by bolo vhodnejsie vzhladom na jej kupelku na vychodnu stranu, kde uz je wecko (koli rozvodom). Z urcitych dovodov ju ale chceme mat kde je navrhnuta. Kuchynu chceme mat oddelitelnu od obyvacky nejakou zasuvacou stenou, alebo vacsimi dverami. KurenieTČ, rukuperacia, plyn nechceme. Lokalita BA. Dakujeme...
Odpovedať
Vidím správne 3 wecka? =-)
Odpovedať
@jrm66 ano, je to zbytocny luxus? rodicovske, detske a pre hosti..
Odpovedať
ale uvazujem ze to v spalni zrusim
Odpovedať
Naco mas v spalni kupelnu a potom tam nedas wc? Nechaj ho, coby to bol luxus, dom si robis pre svoje pohodlie. Dnesne byty maju po dve wc, uz by to mal byt standard. Koly rozvodom sa netrap, neviem co s tym vsetci stale maju, tych par bm trubiek ta nezruinuje a cerpadielko zabezpeci okamzitu teplu vodu hocikde v dome. Mne by vadilo ze je z kuchyne komplikovany vychod na terasu. Budete to v lete pouzivat cez vikend aj 100x.
Odpovedať
@atlaska diky. Mas pravdu, tuto dispoziciu som navrhol podla svojich potrieb, v pripade tej kupelky ide o par metrov trubiek. Vychod na terasu: uvazujem, ze by som aj okno medzi jed. stolom a sedackou vymenil za zasuvacie dvere. To sa samozrejme predrazi, ale mozno bude stacit, ked sa rozhodnem vo faze hrubej stavby, podla realneho stavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv Ja vidím chybu v koncepcii píšeš že chceš podkrovný dom myslel si aj na schody a pritom máš dole štyri izby a hore sa dajú urobiť pohodlne ešte tri aj viac, naozaj potrebuješ toľko izieb nestačilo by mať dole obývačku a jednu izbu a zvyšné hore aby bolo to podkrovie ako píšeš využité ?
Odpovedať
Konečne pekny vlastny navrh, to spominane okno v obyvacke zmen ale daj si tam klasicke otvaracie, nie vysuvacie z niekolkych dovodov, nebude otvorene dlhodobo, v lete bude sluzit na vynasanie veci z kuchyne na terasu inak bude zavrete lebo ti narobi prievan, v zime cez neho budes chodit pre drevo cize ho hned za sebou zavries aby ti neunikalo teplo a to je pri klasickom vykivnom najjednoduchsie, myslim zavriet ho zvonku :) Inak pekny navrh.
Odpovedať
@martosko diky za reakciu. Spodok chcem mat vyslovene obytnu cas pre mna s manzelkou a 2 deti - kazdy vlastnu izbu. Hore jedna hostovska, priestor na susenie pradla, nejaka miestnost na hoby (hudba, nástroje, skúšobňa) a ostatny priestor volny otvoreny na detske hry (vlaciky, autodraha...)
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto ziram, to bude barak jak svet, musis si zvazit ci to vsetko k zivotu v dome potrebujes. Ked uz ze chces mat priestor na detske hry a hoby a podobne, tak by som skor riesil izby hore a taketo aktivity dolu. Budes mat oddelenu pekne dennu cast domu od nocnej ;-) co si myslim ze nebude na skodu...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv Tak potom nerozumiem ešte jednej veci keď si môžeš dovoliť využiť priestor cca 200 m2 naj jednu hosťovskú sušenie prádla a hobby pričom cena domu čo si nakreslil sa veľmi v hrubom odhade pohybuje na sume cca 200 000 eur prečo si zo svojím rozpočtom kreslíš projekt sám a už dávno si nenavštívil dobré architektonické štúdio, ja si myslím že o teba by sa pobili lebo konečne by tu bol niekto kto nešetrí každú korunu a neuberá metre štvorcové za každú cenu, a pri takom rozpočte by bol kvalitný architekt minimálna položka. Kvalitného architekta spoznáš podľa toho že nebude chcieť aby si ty niečo kreslil.
Odpovedať
@favelko mozno sa to takto javi ako dom obluda, ale bol som v takom bungalove. Zvonku vyzera ako kazdy iny bungalov s garazou a vnutri je miesta a miesta. Davno som si zvazil ci to vsetko co som napisal potrebujem a prave preto chcem dom, lebo toto vsetko mi teraz v byte chyba a obmedzuje ma. Myslim, ze malokto si prizna, ze ma miesta nazvys a nevie ho vyuzit. Aspon ja si nieco taketo pri dvoch detoch a vsetkych zalubach nemozem povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv ked si bol v takom bungalove aj si sa informoval kolko to cele stalo? Neviem osobne by som si to zvazil. Podla mna tri kupelne su napriklad dost zbytocne, pozri sa na to z ineho pohladu. Vyuzijes ich nieekedy naraz vsetky tri tie wc? hovorim ti uz teraz ze v zivote nikdy ;-) keby si to rozdelil, ze das izby hore, tak by bolo normalne ze hore dve kupelne a dole jedna ale takto mi to pride prehnane, ale tak ty vies co potreebujes najlepsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dispozícia je to pekná, ale čo by mne vadilo sú tri izby zo severnej strany. Keby sa dalo určite by som dispozíciu otočil.
Odpovedať
@martosko Pozor, ja si nekreslim projekt, ja si riesim DISPOZICIU podla svojich predstav a potrieb. Projekt mi naozaj bude robit projektant :-) Mozno je to zvlastne, diskutoval som uz s viacerymi architektami, ale ani jeden mi zatial nenavrhol to co by sa stotoznovalo s mojimi predstavami, a ani ma nepresvedcil o vyhodach jeho navrhu. Takze u mna zatial plati, co si neurobis sam nemas.... Ak sa ale niekto taky najde, budem len rad a rad mu aj zaplatim co si zasluzi. Podorys tohto prizemia ma cca. 210 m2, podkrovie vsak uz tych 200 m nema. Minimalne 2 metre po celom obvode sa nevyuzije koli sikmej streche, ppriestor na schody, mozno aj nejaka galeria, takze sme na necelych 100 metroch. A to uz naozaj budem vediet vyuzit. Strop bude monolit koli stropnemu chladeniu. Inak sa tento dom naozaj nelisi v nicom od beznych bungalovov s garazou. Iba v tom, ze chcem vyuzit aj jeho vrch. A tym sa to zda asi mnohym megalomanske. Ale ked tam uz ten priestor bude, tak sa nebudem tvarit, ze tam nie je. Len aby mi nebolo malo... :-)
Odpovedať
@vrajoz Na terase je kompas, ktory ukazuje na sever. Takze izby su prave na juh, aby som co najviac vyuzil slnko. Takze je to ako pises, otocene :-)
Odpovedať
@majkyv Sorry. Nevšimol som si písmená, asi pôjdem k očnému ;-)
Odpovedať
@vrajoz To je OK, ja to mam otocene naopak ako je mapa, takze to moze vyvolavat dojem, ze juh je na severe a naopak :-)
Odpovedať
@majkyv mám pocit že ty nepotrebuješ nikoho názory, ty už máš svoju predstavu a nemáš v úmysle ju vôbec meniť, tak potom nerozumiem načo táto téma ;-) keď tebe sa tento návrh, dispozícia páči tam myslím že niet čo riešiť ak si o praktickosti presvedčený tak to nechaj tak
Odpovedať
Pri tvorbe projektu môjho domu som postupoval tiež ako Ty. Nakreslil som dispozičné riešenie podľa mojich predstáv a nechal som projekt urobiť architektovi. Veľkosťou to mám podobné čo sa týka obytných priestorov, ale garáž mám ako samostatný objekt. Dom mám v A0 a tu je moja rada. V projekte je nedostatočné riešenie stien medzi garážou a domom z pohľadu tepelných strát. Predpokladám, že nechceš garáž vykurovať na teplotu ako v dome, lebo to cez bránu neudržíš. Zváž či to stojí za to mať dvere z garáže priamo do domu. (výfukové plyny) Dvere budú musieť byť protipožiarne (myslím). Skoro ten istý komfort prístupu by si mal aj cez dvere do garáže vedľa vstupu do domu a dom by mal menej tepelných mostov pokiaľ by si doriešil steny garáže spojené s obytným priestorom. Pozor tiež na strop garáže a priestory nad ňou z pohľadu tepelných ztrát a mostov. Pokiaľ tam bude nejaká terasa tak som nič nepovedal. Pokiaľ to budeš chcieť skolaudovať v tomto riešení aspoň na A1, tak ešte porozmýšľaj nad detailami. WC v zádverí je nezvyklé riešenie ale pokiaľ je na to nejaký iný dôvod tak môže byť. PS. Priprav sa na slušnú sumičku za projekt pokiaľ nemáš niekoho čo urobí dobrú cenu.
Odpovedať
@majkyv tako ako píše @vrajoz treba tepelne odizolovať garáž od zvyšku domu a TČ dať do práčovne. Inak pekná dispozícia a 3x WC je v pohode (aj my máme 3 a všetky sa používajú)
Odpovedať
@igiro tato tema nato, ze ak sa najde napad, ktory sa mi bude pacit rad ho prijmem. Tak ako napriklad "vrajoz", alebo "jakino". Vam pani dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?