Dat okna na murovane vanu hrubu stavbu pred alebo po zime?

Stavebnik mi odporucil dat okna az po zime, lebo vraj lepsie "vymrzne" beton... Ja osobne by som radsej dal okna a uzavrel to a sem tam prekuroval v kozube... Tak nejak si myslim, ze s prekurovanim sa ten dom skor vysusi, ako len tak s "neobmedzenym" vetranim...
Odpovedať
To je nadpis... Blby tablet a jeho ponuka slov... Clovek vedla klikne a je to v .... Cize to ma byt: Dat okna na murovanu hrubu stavbu pred alebo po zime??
Odpovedať
Táto téma je tu alebo sakra skoro, alebo sakra neskoro...
Odpovedať
@topfield vdaka za velmi prinosny comment, ale tak mohol si skusit napisat aj nieco k veci....
Odpovedať
Ak ti prace nesuria, je lepsie ich dat az po zime, stavby schnu v suchom mraze viac nez v teple z krbu..
Odpovedať
@ivantausk a co tak vypnut si na tom blbom tablete autokorekciu slov....? :-) ;-) :-) ten blby tablet to robieva často. he..
Odpovedať
Na to aby sa niečo susilo potrebujete teplotu pre odpar a vlhkosť vzduchu musí byt pod 100%. Samozrejme je ideálne ak by bola aj nejaká vymenu vzduchu. T.j. Ak date okna pred zimou aj tak musite tu vlhkosť odviest buď vetranim alebo date so stavby odvlhcovac.
Odpovedať
@ivantausk prepac, nedalo mi nerypnut si :-) takže teraz skusim nieco prinosne... moj nazor je, ze mraz ti vytaha vlhkost bezpracne. Na druhej strane ak das okna, možes vnutri pocas zimy urobit kopec uzitocnej roboty, (zateplenie stropu, parozabrana, rozvody) pri ktorej si v dome prikuris pieckou a aj vyvetras... Ja osobne pojdem druhym sposobom, ak to do zimy stihnem.
Odpovedať
Ja tiez planujem dat okna este pred zimou vetrat a robit prace vo vnutri cez zimu ale zaroven aj vetrat neustale
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?