Dali by ste solbet 42 cm na obvodové múry?

Profilova fotka
uvažujeme koli cene nad solbetom,mate niekto skusenosti???dakujeme
Odpovedať
solbet možno ano ale hrubku ee
Odpovedať
zbytocne, radsej menej + EPS
Odpovedať
Nie, je to zbytocne hrube. Ako je vyssie spomenute radsej nieco uzsie, napr. 25 ci 30cm (poradit sa o tom so statikom, ci to bude ok) a viac izolacie na obvodove mury.
Odpovedať
Nedala by som.
Odpovedať
Profilova fotka
nie, určite nie :-|
Odpovedať
Ak by bol solbet 100cm tak by som dal radsej :-D ale teraz vazne: NIE! 25-30cm a izolacia kolko len penazenka dovoli....
Odpovedať
zdravim...chcem sa spytat, nie je problém pri hrúbke obvodoveho muriva 25 (ytong, tehla) s praskaním stien pod váhou valbovej strechy kde bude škridla? Bola som na to upozornená, vraj to praská, neodporúčal mi to chlalpik z fachu, že radšej by dal 30.
Odpovedať
Profilova fotka
Prva vec ze pochybujem ze Solbet je drahsi ako Ytong.Ja som si dal nacenit Ytong a Solbet a Solbet ma vysiel o 1000 eur lacnejsie ako Ytong a to aj s dovozom.A kazde usetrene euro sa zide kdezto u Ytongu je doprava zdarma ale za vylozenie jednej palety si uctuju 3.32eura.Ytong ma velmi drahu reklamu a kto ju zaplati?No predsa konecny spotrebitel.Moj znamy staval zo Solbetu je to na nerozoznanie od Ytongu murarom sa s nim dobre robilo a minimalny odpad.A tiez predsa musia splnat rozne kriteria a musia mat tiez certifikaty o kvalite inak by to nemohli predavat.Inak Solbet je najvacsim producentom porobetonu v Europe a vyvaza sa do vela okolitych krajin.Na Slovensku je to malo znama znacka a preto sa toho ludia boja.Po dlhych uvahach a porovnaniach som sa rozhodol tiez pre Solbet a verim tomu ze budem spokojny a aj moja penazenka.Pre blizsie info si treba kliknut na www.Solbet.sk a s kontaktovat sa s tou pani ktora ochotne poda blizsie info.Ja osobne idem davat hrubku muru 38cm a bez zateplenia.Osobne som za to ze mur ma dychat a nie nan capkat polystyren.
Odpovedať
My mame Solbet 42cm, bez zateplenia. A urobili by sme tak znovu. Uplne suhlasim s tym co napisal klr650. Ostatni z vas by nedali, ale nikto nenapisal preco! No popiste tie argumenty co mate preco nedat Solbet, skoda ze toto je otazka a nie diskusia. Myslim ze mate len kopec predsudkov. A kazdy blbne s polystyrenom, kupte si jednu velku kocku vydlabte dieru a byvajte v nej... Myslim si ze ak nemate skusenost s tym ako sa byva a ake vlastnosti ma dom zo Solbetu 42cm, tak nemate co hanit ani posudzovat. Solbet vyhovuje vsetkym normam, je ekologicky, je najlacnejsi, lepidlo dostanete gratis, a aj ked sme si ho dali doviest na kamionoch z Polska usetrili sme cca. 600€ oproti najnizsej ponuke na Ytong a Heluz. Robilo sa s nim perfektne, vizualny rozdiel medzi Solbetom a Ytongom nieje, financny je obrovsky. Technicke vlastnosti su na rovnakej urovni. Jedina nevyhoda Solbetu ktora sa postupne odstranuje a dovolim si tvrdit dost rychlo je, ze ho ma v ponuke menej stavebnin ako Ytong ci ine znacky tvarnic. No ak nieje clovek lenivy a posurfuje trosku na nete najde ich az az. My rozhodne Solbet odporucame.
Odpovedať
Profilova fotka
bez zateplenia???to by som nerobila.a urcite nie 42cm.to je hazard.
Odpovedať
ci solbed, alebo belbet, alebo iný fras..ono je to jedno..len plati odveke pravidlo:Najlacnejsie teplo je to ktore nepotreujete....ćo je to v Sk jazyku? Dom musí byť dobre zaizolovaný aby ste veľa neplatili za kúrenie..bez izolácii to vôbec nejde...a ako mudruje a sníva LINKASOP..toť na do mnou..tade cesta nevedie..a dam ruku do ohňa v strope ma tieź izoláciu a aj dokonca v podlahe...a len by ma zaujimalo ci ma v podlahe vlnu , alebo ten nenavidený polystyren.takźe zopakujem..dajte hoci aký murovací material, vyberajte podla statickej únosnosti...ono môźe byť aj kľudne tenśí...ako 42cm..staćí 30 cm a za zvyśné peniaze dajte izoláciu a budete mať urćite lepšie zateplený dom ako len so solbetom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja by som sa chcel opýtať klr 650 že čo to má ten dom robiť ?
Odpovedať
Profilova fotka
Možno to nie je celkom k téme, ale: Mňa vyjde nakoniec pezinská tehla o 2600 € lacnejšie ako najlepšia cena na ytong, a o 1800 € lacnejšie ako najlepšia ponuka na Solbet. Termalica vychádzala o nejakých 400€ lacnejšie než ytong. Kalkuloval som a porovnával a znova prepočítaval cca 3 noci a stále mi vyšlo že 4. kamión solbetu by musel ísť z Poľska neúplne naložený len s 5-6 paletami a tu sa cenová výhoda akosi stráca oproti ytongu. Objednaný je nakoniec pezinok Termobrik 290 PD brúsená. Porovnával som to s 30cm bielym porobetónom. samozrejme budem zatepľovať, minimálne 15cm.
Odpovedať
Treba si uvedomit ze akykolvek porobeton zoberiete jeho tepelny odpor je min. 2 x horsi ako pri rovnako hrubom polystyrene. Takze jednoznacne tensie steny + zateplenie.
Odpovedať
pozeral som ich stranku http://www.solbet.sk/pages/technicky-... a na jej zaklade by som povedal, ze nie. V technickych udajoch nemaju ani spravne pomenovane teplotechnicke veliciny, ktore nas velmi zaujimaju. Aku mam potom isotu, ze tie cisla co k tomu pisu su spravne? Nevravim, ze sa treba drzat iby tych najznamejsich na trhu, ale tomuto by som ja osobne na zaklade tej stranky povedal, nie.
Odpovedať
radšej porfix 300 a eps 10cm....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
poradte nejakého predajcu solbet na západnom slovensku prosím
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
solbet 420 x 240 x 590 3,2 € /ks +/- súčiniteľa tepelnej vodivosti λ=0,115 W/m.K. ytong 375 x 249 x 599 4,6€/ks +/- súčiniteľa tepelnej vodivosti λ=0,087 W/m.K. Solbet určite je lacnejší ako ytong, ale u solbeta 42cm stena je horšia než 37,5cm ytongová stena v izolácii. No a teraz su tu také veci na ktoré ani nemyslíte, napr. do širšieho venca treba viac betonu+viac roxorov Ked širšie tvárnice kupujete menšie priestory budu. Na kurenie miniete viac u solbeta. Ked širšie tvárnice kupujete, širšie šalovačky musíte kupit pod to, ale o tom nikto nerozpráva
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
tvarnice solbet su vzhladovo totozne s Ytongom, pri vybere vsak vzdy rozhoduje cena. ytong je znacka ktora ako prva prisla s tvarnicami bielej farby. porovnat kvalitu tychto znaciek je tazke pretoze technologiu vyroby ma urcite kazda znacka odlisnu. taktiez s rozhodovanim sa ci kupit radsej hrubsie tvarnice, alebo tensie a zateplit je to vec nazoru. vela ludi si kupuje tensie murivo ktore potom zatepli polystyrenom alebo vatou. podla mna pri solbetoch a ytongoch je zateplenie zbytocne pretoze neprepustaju vlhkost skuste ponorit ytong alebo solbet do vody. co myslite klesne na dno? a co myslite bude vovnutri nasiaknuty vodov ked ho potom prerezete? ak sa neponori na dno a nenasaje vlhkost az do vnutra co myslite dycha takato stavba?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my sa tiez viac zaujmame o solbet , svokor ma stavebnu firmu , skor firmicku , pracuje ako s ytongom tak so solbetom , nevidi rozdiel , iba ak vo vahe a v cene , zateplenie je hlupost , stavba nedycha , skuste si obliect na seba nejaku neprievzdusnu umelinu , taka je tepelna izolacia
Odpovedať
Profilova fotka
my máme vymurované so solbetom a ideme ešte aj zatepľovať
Odpovedať
tak nas v skole teraz upozornovali ze sa po novom roku menia tepelnotechnicke normy lebo slovensko sa zaviazalo eu zlepsit hospodarnost novych budov a do 2015 ci ako musia byt vsetky nove budovy nizkoenergeticke a potom neskor aj energeticky pasivne a ak projektujeme s ytongom tak bude zateplenie potrebne od 1.1.2014 uz aj pri 500-vke myslim takze solbet bez izolacie ked ma este vyssiu tep. vodivost by som urcite neriskovala. no radsej si to este preverte lebo to len co nam konzultanti pri praci povedali stale inak projektujeme so sucasnymi normami
Odpovedať
Profilova fotka
sucasne normy su na dve veci, clovek, ktory si problematiku nastuduje a venuje sa jej v "realnom" case a "realnej" situacii ma vacsi prehlad ako niektori "zaspati" stavbari, zijuci v realite cca 20 rokov dozadu, takze odpoved na otazku je NIE aj ked je uz skoro dva roky stara :-) (ta otazka)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Urcite ano,ale uz bez zateplenia stacila by aj 38cm.Ja som staval z 30cm a budem zateplovat,je to vynikajuci material,dobra presnost tvarnic,vinikajuca cena,nevratne a nezalohovane palety a este ktomu lepiaca malta zadarmo a bonbonik doprava zadarmo.Nie je co ktomu dodat.Urcite odporucam tym ktory chcu nejake euro usetrit. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?