Da sa osadit okno ?

Profilova fotka
Chcem sa spitat a poprosiť o radu. Tam kde mám označené červenou máme múr vytrcajuci 10cm na ktorý sa osadí terasove otvaracie okno strede medzí múrmi bude komínuž je :-) Na druhej strane na lavo pôjde tak isto terasove fixne okno tam stlpik nieje da sa tam dať osadiť alebo nie ? Oknar ktorý tam bol povedal, že tam treba vymurovat 10cm . Mame to tak aj na izbových dverách kde sa spájajú múry. Vraj sa nebude dať osadiť oblozkova zarubna. Tam kde je označené červeným treba vraj domurovat. Výšku máme dverí vnútorných 2300cm . Nie je to veľa ? Keď rátať poter atď. Aj tak neviem (:-( murári tvrdia že čo to je za debila oknara atď. Ďakujem za radu.
Odpovedať
@salichat22 okno sa osadiť dá, dvere inter. potrebujú otvor cca 203 cm - pozrite rez v projekte, koľko bude hrúbka podlahy
Odpovedať
@salichat22 Ahoj, k prvemu obrazku sa neviem vyjadrit, k druhemu - mas tam 9 radov Porfixu, tj. 225cm, co nebude samozrejme vyska dveri (odpocitaj polystyren a poter), tu budes mat zrejme napokon standardnu - 197cm, k tretej fotke, trochu klame, ale ak su to dvojo dveri vedla seba oddelene murom, tak ma "oknar" pravdu, oblozka tam nevojde a nakoniec murari vyjdu z toho celeho ako "debili"
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr keď osadia okno nebude to škaredé zvnútra myslím, keď budeme dávať omietky pôjde to zarovno.. @catscan tak ma oknar pravdu musia domurovat. A to na 4,múroch. ! Slahne maaaa.
Odpovedať
@catscan dvere - zárubňa drevená alebo kovová sa dá dať, ale nebude obložková
Odpovedať
@salichat22 okno: okenná špára bude široká asi 1 mm, potom si si dáte okennú parotesnú pásku a zaomieta sa to omietka do hr. 2 cm vôbec nebude vadiť, (okno pôjde otvoriť na 90°uhol, ak by bolo otváravé)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr domuruju
Odpovedať
@salichat22 opravujem - špára 15 mm (mi vynechalo)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr vyriešime to a ďakujem :-)
Odpovedať
len ked domuruju ten kusok aby nevznikol problem rozdielnej sirky tych dvoch okien. Stacilo sa drzat toho podorysu co mate a nebol by problem. Drzim palce.
Odpovedať
Domurovat kvoli dveram netreba, neviem ci by to drzalo natrvalo, kedze by to nebolo previazane, jednoduchsie by teraz bolo prilepit k stene z oboch stran dva drevene hranoly a spojit ich cez stenu zavitovymi tycami. Na to potom oblozkovu zarubnu kludne pripevnite. Fixne okno v obyvacke nie je ziaden problem, nerozumiem, preco to oknar komentuje. Vyska otvorov pre dvere je v poriadku.
Odpovedať
@salichat22 aj obložky sa dajú osadiť, šikovný stolár si tam dá drevený hranol a naň uchytí oblôžku. keď sa chce, dá sa všetko.
Odpovedať
Pozri si web stránku https://www.inter-okno.sk/e-shop Vyber si aké okno potrebuješ a hneď budeš vedieť či sa dá alebo nedá vyrobiť požadovaný rozmer okna ...Som stavbár,tu zvyknem objenávať ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?